A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

Szárszó Lajos - 2019. október 20. 19:41

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Az NBI-es bajnokságban eddig hibátlanul, két győzelemmel szereplő Dunaferr SE együttese ezúttal komoly feladata előtt állt, hiszen ahhoz a Pénzügyőrhöz utazott, amely gárda nagyon erős kerettel rendelkezik, és arra is esélyes, hogy ott legyen a csoport élén, vagy a második helyén. Tomanóczy Tibor alakulatának ezért ez a találkozó komoly kihívást jelentett, de a fiúk minden erejükkel arra készültek az utóbbi napokban, hogy tisztességgel helyt tudjanak állni. Már az is bravúrnak számított volna, ha szettet tudtak volna nyerni komoly ellenfelük ellen, viszont úgy álltak bele a meccsbe, hogy ezt el tudják érni. A mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna.

Kép: DO-archív

Már az elejétől fogva nagy erőfölénybe került a Pénzügyőr, mely a szett közepén nagy előnyt alakított ki. Ezt pedig könnyedén őrizte meg a végéig, így az övék lett ez a falvonás (25-14). Ez a nagy különbségű szett vereség alaposan megfogta fiainkat, akik ettől elkedvetlenedhettek, hiszen a második játék is hamar eldőlt. A vége ráadásul még nagyobb különbséggel lett a hazaiaké (25-12). Ekkor úgy tűnt, hogy a harmadik szett könnyed Pénzügyőr sikert hoz, ennek ellenére a mieink más sebességre kapcsoltak, és elléptek 6-10-re. Az előnyt ráadásul sikerült megőrizni (9-14), majd egy remek blokk után növelni (10-16). Az előny lassan elfogyott, de egy pont így is maradt belőle (20-21). A végjáték nagy izgalmak között a hosszabbításban dőlt el a hazaiak javára (32-30).

Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 3-0 (25-14, 25-12, 32-30)

Pénzügyőr SE: Szabó V., Lai Ching (liberó), Magyar, Szabó M., Kovács, Csíkász, Hartyányi (liberó), Tordai, Kiss, Flachner K., Flachner D., Rozgonyi, Reffatti Da Costa. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Ambrus, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamási, Sümegi (liberó), Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.