A Szolnok lesz a vendég

Szárszó Lajos - 2019. október 13.

A Dunaferr SE NB I-es röplabda csapata vasárnap délután fél öttől a Szolnok együttesét fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A második forduló következik vasárnap délután férfi röplabdázóink számára, akik az NBI „B” csoportjában ezúttal a Szolnokot fogadják. Érdekesség, hogy az első körben a Dunaferr és a Szolnok is az Utánpótlás Válogatott ellen játszott, melyből azért sok minden leszűrhető. Tomanóczy Tibor fiai ugyanis úgy tudtak nyerni 3-0-ra, hogy nem nyújtottak igazán jó játékot. A meccs alatt több alkalommal a fiatal válogatott vezetett, így Iván Bencéék csak futottak az eredmény után.  A végjátékokra azonban mindannyian összekapták magukat, ennek köszönhető a siker. A Szolnok viszont pontokat vesztett a fiatalok ellen (2-3), amely a forduló meglepetése volt. Vasárnap így várhatóan két jobban koncentráló, győzni vágyó csapat összecsapását láthatjuk majd, mely találkozó akár igen hosszú, öt szettes is lehet. A Dunaferr együttesének kiválósága, Mészáros Dömötör csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

Kép: DO-archív

- A nyitó fordulóban az Utánpótlás Válogatott nem játszottunk. Nagyon langyos volt a játékunk, nem tudtunk úgy felpörögni, ahogy kellett volna. Az én elvárásom az volt, hogy minden szettet simán hozzunk, ezzel szemben nem ez történt. A hibákat, a hozzáállást megbeszéltük, így a héten más lendülettel edzettünk. A vasárnapi meccsen nem lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése. Ha erőből kell megoldani, akkor is nekünk kell győznünk, hiszen a folytatásban egyre nehezebb ellenfelek ellen kell bizonyítanunk. A következő időben nagyon össze kell állnunk fejben és fizikálisan is, hogy azt tudjuk játszani, amire képesek vagyunk. Biztos lesznek olyan meccsek, amikor pengeélen táncolunk majd, de a célunk az, hogy azokból a lehető legjobb eredményekkel, és emelt fővel jöjjünk ki.

A rovat további hírei: Sport

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

2020. okt. 19.

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

A véghajrát nem bírták a fiatalok

A véghajrát nem bírták a fiatalok

2020. okt. 19.

Két mérkőzésen is az utolsó percekben kapott gólok miatt veszítettek pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgói a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóiban.

Végül fölényes siker

Végül fölényes siker

2020. okt. 18.

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

Új elnökség a Gorillák élén

Új elnökség a Gorillák élén

2020. okt. 18.

Egy évtized után új tisztségviselőket választott a Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület közgyűlése.