Dunaújváros Hetilap

Az újvárosi gittegylet már most összeveszett azon, ki, milyen pozíciót kapjon

doszerk - 2019. október 7. 12:39

Pintér Tamás már győzelmét üli. Olyannyira, hogy információnk szerint a jobbikos vezér csoportosulásában már el is kezdték osztogatni, hogy ki legyen majd a helyére lépő országgyűlési képviselő - írja az Újvárosi Valóság.

Már most osztozkodnak a nemlétező pozícióikon Pintérék, ami már most komoly feszültséget generált a dunaújvárosi ellenzéki gittegyletben. A Jobbik helyi nagyágyúja ugyanis Orosz Csabát szeretné, de a Demokratikus Koalíció erről hallani sem akar, ragaszkodik Huszti Zsolthoz, s az MSZP sem akar kimaradni a sorból, mert ők Magyar Andrást szeretnék. Mindegyik fél ragaszkodik a maga emberéhez. Pintérnek állnia kell a szavát, hiszen forrásaink szerint ezért csatlakozott hozzájuk a celeb-lelkületű volt parancsnok. (Aki nehezen viselte, hogy nincs már laktanya, ahol embereket ugráltathat, s nincs zubbonya, ami mögé bújva színpadra állhat szerepelni, így előbb az MSZP-hez kopogott, majd a DK-nál járt. Mind a két szervezetben vezető tisztséget szeretett volna. Azonban régi bolsevik módszerrel működő szervezetekről van szó, így csak utcáról bejőve nem lehet senki falkavezér.) Számára egyetlen lehetőség maradt, a Jobbik, ami azért személyzetileg eléggé le van gatyásodva. Ő lesz tehát a jobbik üdvöskéje, és itt azért érdemes azt is halkan megjegyezi, hogy Pintérnek semmi esélye sincs Orosz Csaba karrierjét tovább egyengetni, mert a baracsi Mezei Zsolt a háta mögött Gyurcsánnyal húzatja a nótát.

Maradt tehát Huszti Zsolt. Legutoljára az élményfürdő szaunaszeánszait vezényelte, de most újabb karrier-lehetőség után pályázik. Igyekszik is megdolgozni érte, a barátai mesélik róla, hogy a név nélküli gyalázkodást irányító közösségi oldal az ő fényes tekintetéhez köthető. Volt  vezető a szocik városi kormányzása idején a Tourinform iroda elődjénél, de még a saját elvtársainak is sok lett, amit ott csinált, így még Don Szekeres is megelégelte a körülötte lévő problémákat, s kipenderítette a szűrét. Mivel a potenciális helyi politikai karrierje befuccsolt, új reménységet látott Gyurcsány mellett. Pár sikertelen üzlet és elbukott választás kötődik a nevéhez. Barátai szerint hisztis, sértődékeny, igazi feminim vonásokkal terhelt személyiség. Anekdotaként mondják róla, hogy azt mesélte egy ideig magáról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, de szűk baráti körének elmesélte, hogy végül is csak írt levelet az Akadémiának.

Magyar András, az MSZP részéről már csak csakazértis is elindulna az országgyűlési mandátumért. Nem nagyon örült az MSZP a horrorkoalíciónak, de azért a saját arcukat, identitásukat nem adják fel egyik műcelebért sem. Igazolja ezt az is, hogy egyedül Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke képviselte az aradi vértanúk megemlékezésén külön koszorúval a pártjátA többi gittegyesületi tagnak a saját színe és a saját választóinak képviselete már nem számított.

De nem csupán az országgyűlési képviselői helyeket osztogatja Pintér Tamás.

Vállalkozók mesélik, hogy behívatta őket Pintér Zsolt, Tamás bátyja, s már folynak a biznisz-egyeztetések, hogy ki, milyen beruházásokban szeretne majd részt venni, s milyen feltételekkel. Szomorú azonban, hogy Zsolt komoly alkohol-problémával küzd, ez egészen magánügye is lehetne, ha a rockmaraton utolsó napján nem fogták volna meg a rendőrök ittas vezetésen. Olyan mértékben volt alkohol a vérében, hogy azonnal elvették a jogosítványát, s hamarosan bíróság előtt kell elszámolnia tettével. De megjelent a gittegylet környékén a “ki tudja milyen pártban nem voltam még” Illéssy István is, sőt, a volt jegyző, Tóth István is, akinek regnálása idején adták el a vasműs részvényeketbezártak iskolákat, elkótyavetyélték a Zöld Sztk-t. Ott van gyülekezet körül a Lokal munkatársa, Varga Richárd, akinek vállalkozása idén januártól televíziós műsorokat gyárt a Dunaferr ZTR-nekTeljességgel véletlen lehet az, hogy az utóbbi hetekben most ugyanazzal a céggel egy pártújságot is kiad Pintér Tamással a címlapon. Még szerencse, hogy a Vasmű menedzsmentje nyilatkozatban állítja, hogy nem kíván politizálni. Vajon, akkor mi lenne, ha igen? Szerintem, egyáltalán nem lehet ennek köze ahhoz, hogy a Duna szennyezettségét folyamatosan figyeli Pintérék bandája, de a Vasmű levegőszennyezettségére se Pintér, se Mezei, se Tóth nem hívja fel a figyelmet.

Folytatjuk.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.