Bravúros bajnoki szereplés!

spigott - 2019. október 23. 8:04

Magabiztosan jutottak tovább a felnőtt bajnokság hármas döntőjébe Tatabányán a Dunaferr SE birkózói.

Az elmúlt hétvégén megkezdődtek az NB II-es Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság mérkőzései. A bajnokságba tíz csapat nevezett, az indulókat szeptemberben, az MBSZ-ben megtartott sorsoláson három csoportba osztották. A Dunaferr SE a nyugati „A” csoportba került a szombathelyi Haladás VSE-vel és a Tatabányai SC-vel, mely szombaton otthont is adott az első bajnoki forduló küzdelmeinek, s a három csapat a helyszínen megegyezett abban, hogy az oda-visszavágót is lebirkózzák.

Hátsó sor: Fehér Krisztián edző, Sebestyén Fábián, Sallai Sándor, Juhász Péter, Szabados Márton, Bagó Tibor, Szmik Attila
Első sor: Mohácsi Martin, Fekete Tibor, Horváth Mihály, Kardos Róbert, Mátyás Gábor szakmai igazgató

Az első mérkőzést az első fordulóban a Haladás magabiztosan nyerte a Tatabánya ellen. A második mérkőzésen a Dunaferr SE 22-18 arányban jobbnak bizonyult a Haladás VSE-vel szemben, majd egyesületünk a Tatabánya elleni mérkőzést is magabiztosan 22-17-re hozta. A második fordulóban ismét a Haladás és a Tatabánya csapott össze először, hasonló eredmény született, mint az első fordulóban. A Dunaferr SE a visszavágón a Haladás ellen 21-20-ra kikapott, a Tatabányát viszont 26-15-re legyőzte, így összesítésben a dunaújvárosi birkózók jutottak tovább a csoportból.

A hármas döntőben, melyet november 30-án rendeznek a másik két csoport győztesével, a Dorogi NC-vel és a Csepel SC-vel  küzdenek az érmes helyezésekért. A tét nagy, hiszen az első két helyezett feljut az NB I-be.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.