Bravúros pontszerzés Debrecenben

doszerk - 2019. október 16. 19:46

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Debrecenben, az idei szezonban még veretlen, öt győzelemmel és egy döntetlennel álló DVSC otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Az összecsapásnak a házigazdák voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző abban bízott, hogy taktikus, fegyelmezett játékkal képesek lesznek jó mérkőzést játszani a több volt dunaújvárosi játékossal felálló házigazdákkal.

A kezdésre nem is lehetett komolyabb panasza szakvezetőnknek, mert Bouti Fruzsina révén a mieink szerezték meg a vezetést, s bár a hazaiak gyorsan fordítottak, a folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a 8. percben még 4-4-es állást mutatott az eredményjelző. Az első tíz perc végéhez érve elhibázott pár támadást együttesünk, s ezt kihasználva 8-5-re megléptek a vendéglátók, ám erre is volt válasza a Kohásznak, mely Szekerczés és Szalai találataival a 16. percre utolérte ellenfelét (8-8).

A Debrecen azonban ismét újítani tudott, másodszor is meglógott hárommal, s ugyan innen még egyszer sikerült visszakapaszkodni 13-12-re, a hajrában valamivel pontosabbak voltak a hajdúságiak, így a szünetre 15-13-as hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második felvonást ismét jobban kezdte ellenfelénél a Kohász, ám Bouti újabb találata után hiába volt több lehetőség is az egyenlítésre, sajnos rendre rossz megoldást választottunk az ellenfél kapuja előtt. Ezzel együtt a debreceniek sem tudtak meglépni a Kohásztól, mert a kapuba visszaálló Csapó Kyra egymás után több védést is bemutatott, s mikor a 41. percben Monár Beatrix is bevette a hazai kaput, végre sikerült egalizálnia kézilabdázóinknak (17-17). Jött is azonnal a hazaiak időkérése, mely után még kétszer átvette a vezetést a DVSC, ám a mieink rendre egalizáltak, majd a 46. percben Sirián találatával átvették a vezetést is (19-20). György László a 48. percben, 20-20-as állásnál kérte ki második idejét, ám ezt követően csak a kapusok brillíroztak mindkét oldalon.

Képek: DO-archív

A gólcsend az 54. perc elején tört meg, mikor Szekerczés büntetőből mattolta Triffa Ágnest, s ekkor a hazaiakon volt az időkérés sora, mely után Kovács Anna egyenlített ismét, így bő öt perccel a meccs vége előtt sem lehetett megtippelni, hogy ki örülhet majd a végén (21-21). Szekerczés újabb találatára ismét Kovács válaszolt, majd ismét a kapusok pillanatai következtek, mert előbb Triffa védett hetest, majd Csapó hárított átlövést, így két és fél perccel a meccs vége előtt is egálra álltak a csapatok (22-22). Szalai Babett újra a mieinket juttatta előnyhöz, ám Bouti kiállítása miatt emberhátrányban kellett befejeznie a találkozót együttesünknek, mely Vantara-Kelemen egyenlítése után sem hibázott, s Szekerczés újabb gólja után nagyon közel került a győzelemhez (23-24). Bulath Anita büntetőjére sajnos nem volt ellenszere Csapó Kyrának, s bár az utolsó tizenöt másodpercben a mieink támadhattak a győzelemért, Szekerczés próbálkozását védte Triffa, így a mérkőzés végül 24-24-es döntetlennel ért véget, ami parádés eredménynek számít a kohász kézilabdázóitól.

György László: - Elsősorban a védekezésről szólt a mai mérkőzés, azzal tudtunk pontot szerezni egy nagyon erős Debrecen otthonában. Keményen, agresszívan védekeztünk, mely mögött a második félidőben volt egy nagyon jó kapusteljesítmény is, így győzelemmel felérő döntetlennel utazhatunk haza. Támadásban ugyan voltak megtorpanásaink, de mindig akadt valaki, aki kirántott minket ebből, igazi csapatmunka volt ez, gratulálok a lányoknak ezért a szép eredményért.

DVSC Schaeffler – DKKA 24-24 (15-13)

DKKA: Csapó – Grosch 1, Szekerczés 9 (2), Bouti 4, Sirián 1, Szalai B. 6, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Nick, Mihály P. 1, Csavlovics 1, Ferenczy, Jovovics, Molnár B. 1, Triscsuk. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.