Bravúros siker a bajnokságban

spigott - 2019. október 8. 8:04

Az eddig hibátlan Kazincbarcika legyőzésével szerezte meg első sikerét az OB I-es pontvadászat idei kiírásában a DUE-RFT floorball csapata.

A bajnokságot három győzelemmel kezdő Kazincbarcikai Ördögök elleni hazai találkozóval folytatta vasárnap este az OB I-es pontvadászatot a DUE-RFT floorball csapata. Az egyetemi sportcsarnokban megrendezett mérkőzést jól kezdték a mieink, s már a 4. percben megszerezték a vezetést Kiss Péternek köszönhetően. Ugyan sokáig nem örülhettek az előnynek floorballosaink, mert az esélyesebb vendégek szűk öt perccel később egalizálni tudtak, ám erre is volt válasza a DUE gárdájának, s a 12. percben Kovács Balázs góljával ismét előnybe kerültek, s fórjuk lehetett volna akár nagyobb is, de a mieink második gólszerzője egy perccel később sajnos büntetőt hibázott.

Képek: DIE-RFT (Löwinger Zoltán archív felvétele)

Ezzel együtt is sikerült megőrizni a vezetést a második harmadig, mely kiválóan alakult a hazaiak számára, ugyanis a 21. percben Kovács Balázs már nem hibázta el ziccerét, s mikor Magosi Erik is bevette a vendégek ketrecét a 22. percben, már 4-1-es előnynek örülhettek a mieink. A folytatásban csak szabálytalanságaikkal tűntek ki a felek, ám az eredmény már nem változott, így a záró etap előtt együttesünk állt lényegesen közelebb a győzelemhez. Az újabb térfélcsere után végleg eldőlni látszott találkozó, ugyanis Kovács megszerezte harmadik találatát is, s ugyan a vendégek nagyot hajrázva feljöttek 5-3-ra, Krukk Balázs 59percben szerzett gólja végleg eldöntötte a pontok sorsát, így hiába szerezte a meccs utolsó találatát a Kazincbarcika, végül a mieink örülhettek a 6-4-es győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy feljöttek a bajnoki tabella hetedik helyére.

DUE-RFT – Kazincbarcikai Ördögök 6-4 (2-1, 2-0, 2-3)

DUE RFT: Majorosi – Balázs, Dolmán, Jadlószki, Kiss P. 1, Kiss T. (1), Kovács B. 3 (1), Krukk 1 (1), Magosi 1, Pavlicsek (1), Petrovickij, Sója, Pribék (kapus).

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.