Dunaújváros Hetilap

Deutsch: Soros embere bevándorláspárti polgármesterekkel telepíttetné be a migránsokat

doszerk - 2019. október 4. 16:55

Bevándorláspárti polgármesterekkel akarja végrehajtatni a migránsok betelepítését Frans Timmermans, a bevándorláspárti baloldali erők vezetője, aki Magyarországon is ezt tervezi - mondta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: Frans Timmermans csütörtökön Brüsszelben "eligazítást" tartott Karácsony Gergelynek, "a bevándorláspárti ellenzék" főpolgármester-jelöltjének.

Deutsch Tamás szerint Timmermans egy nyíltan bevándorláspárti politikus, aki a "leghajmeresztőbb" bevándorláspárti elképzeléseket képviseli, Soros György "első számú szövetségese" Brüsszelben, "nem Hollandia európai uniós biztosa, hanem Soros György biztosa az Európai Bizottságban". Rendszeresen személyesen egyeztet Soros Györggyel, így tett például a legutóbbi ENSZ-közgyűlésen is, New Yorkban, szokás szerint zárt ajtók mögött - jegyezte meg.

Frans Timmermans a "Soros-terv", különösen az illegális migránsok kötelező kvóta szerinti betelepítésére vonatkozó elképzelés lelkes támogatója, "többek között ezért is akadályoztuk meg, hogy ő legyen az új Európai Bizottság elnöke" - mondta a fideszes politikus.

Kifejtette: Timmermans pénzelvonással sújtaná a migránsok betelepítését megtagadó országokat, azokat a tagállamokat, városokat, önkormányzatokat viszont, amelyek hajlandók befogadni illegális migránsokat, uniós fejlesztési pénzekkel jutalmazná.

Látható - folytatta -, hogy "töretlen lendülettel keresik Sorosék (...), főleg az illegális migránsok befogadását elutasító országokban, azokat a bevándorláspárti polgármestereket, települési vezetőket, akik hajlandóak a migránsok betelepítésére", és ezért EU-s forrásokat ígérnek nekik.

Deutsch Tamás ennek alapján különösen nagynak tartja az október 13-i önkormányzati választás tétjét: szavai szerint ugyanis ha bevándorláspárti ellenzéki polgármesterek kerülnek a magyar települések élére, akkor ők teljesítenék Sorosék elképzeléseit, és a magyar városokba is betelepítenének migránsokat.

A Timmermans-Karácsony-találkozót az EP-képviselő úgy értékelte: az egy bevándorláspárti megállapodás előkészítése volt, hogy utat nyisson annak, hogy Budapestre is illegális bevándorlók százait, ezreit vagy még többeket telepítsenek be.

"Ennek a magyar polgárok számára elképesztő veszélyt jelentő elképzelésnek ellent fogunk állni" - jelentette ki Deutsch Tamás.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.