Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

doszerk - 2019. október 24. 9:31

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

A megemlékezésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

A nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Fekete Zoltán tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete referensének, és bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Horváth Mirkó tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismeréseket a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen adták át október huszonegyedikén.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelőnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének és Fehérvári Ferenc tűzoltó főtörzsőrmestert a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. Az elismerések átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor október 22-én.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a nemzeti ünnep alkalmából az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájáért igazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Erdeiné Györgyfi Enikő tűzoltó századost, a Műszaki Osztály kiemelt főelőadóját, Köllő Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Moldován Hajnalt, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét és Nagy Miklós tűzoltó őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadóját.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)