Dunaújváros Hetilap

Körzeti fejlesztések

Molnár Emese - 2019. október 9. 16:02

Egy új játszóteret építettek a Hengerész utcában, szombaton pedig egy másikat is átadnak a Kertvárosban.

Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, több kisgyermekes szülő is megkereste amiatt, mert szerettek volna egy kisebb játszóteret a Hengerész utcában, amely közel van, akár az ablakból is ráláthatnak gyermekeikre. Az út mellett lévő füves területen alakítottak ki egy kerítéssel körbekerített kis parkot, hintával, rugózó játékelemmel, homokozóval, paddal és szemetessel egyetemben. Sőt, ide még egy másik padot is kihelyeznek majd. Nem ez az egyetlen új játszótér a választókerületben, ugyanis a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal készült egy másik is a Kertvárosban, a Lorántffy iskola mellett. Ezt egy kis ünnepség keretében fogják átadni október 12-én.

A körzeti fejlesztések között említette még Sztankovics László azt is, hogy az Erdő sor 41-nél felújítják a lépcsősort, illetve a babakocsis lejárót. Korszerűsítésre szorult, igen forgalmas gyalogos szakaszról van szó, hiszen zebrához vezető rész.

A képviselő arról is beszélt, nagyon népszerű az Arany iskola elé néhány héttel ezelőtt kihelyezett kupakgyűjtő szívecske. A Béke I városrész lakói is kérték, hogy legyen náluk is ilyen, így a képviselő megrendelt oda is egyet, amelyet pénteken telepítenek a szakemberek.

"A nagyobb rendezvények mellett a kisebb közösségi kezdeményezésekre, programokra is igény van, amely összehozza a szomszédokat, vagy éppen adott utcák lakóit. Kedden a Pannon iskolában tartottunk egy beszélgetős délután a lakókkal, ahol szintén erről erősítettek meg. Együttesen fogunk majd a Hengerész utcai játszótér mellé fákat ültetni. Már bejelentkezett az itteni óvoda is, hogy az oda járó apróságokat szeretnék ebbe bevonni, így ők is csatlakoznak majd hozzánk" - mondta Sztankovics László.

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.