Kovács Zsófia a kvótaszerzés ellenére nem elégedett

doszerk - 2019. október 6. 13:23

Kovács Zsófia szombaton olimpiai kvótát szerzett a Stuttgartban zajló torna-világbajnokságon, ennek ellenére nem elégedett, mert egyéni összetettben nem jutott döntőbe.

"Természetesen boldog vagyok, hogy a kvalifikációt megszereztem, de el vagyok keseredve, hogy nem kerültem a legjobb 24 közé, és csak a második számú tartalék vagyok az egyéni összetett fináléban. Az egyik szemem sír, a másik nevet" - mondta a Dunaferr SE sportolója. Az olimpiai részvétel szempontjából kiestek a már kvótát szerzett csapatok sportolói, és így kellett a legjobb húsz közé kerülni, ami Kovácsnak hatodikként sikerült. A magyarok közül a második legjobb eredményt Schermann Bianka érte el, és mivel a húsz kvótaszerző utáni első számú tartalék pontszámánál magasabb az övé, így a hazai szövetség dönthet arról, hogy melyikük indulhat az ötkarikás játékokon. Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint várhatóan a jövő évi Európa-bajnokság dönt a kérdésben.

Kép forrása: Magyar Torna Szövetség facebook

Kovács Zsófia úgy fogalmazott, örül neki, hogy Schermann Biankával versenghetnek az indulási lehetőségért. "Szerintem ez egy jó pont, mert lesz miért, lesz kivel harcolni" - nyilatkozta. Hozzátette, a felkészülés során több új elemet építenek majd be a gyakorlataiba, ezeket már a stuttgarti vb előtt előkészítették. Kovács elismerte, leginkább a gerendán nyújtott gyengébb teljesítményén múlt, hogy nem végzett a 30. helynél előrébb szombaton. Mint felidézte, a felkészülési időszak alatt is sok rontása volt ezen a szeren, pedig tavaly megkedvelte, és még világkupa-versenyt is nyert gerendán. A 2017-es Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes tornász elmondta, talajon volt egy kilépése, ráadásul nem fogadták el egy gimnasztikai ugrását, és tartáshiba miatt is volt levonása.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.