Kovács Zsófia a kvótaszerzés ellenére nem elégedett

doszerk - 2019. október 6. 13:23

Kovács Zsófia szombaton olimpiai kvótát szerzett a Stuttgartban zajló torna-világbajnokságon, ennek ellenére nem elégedett, mert egyéni összetettben nem jutott döntőbe.

"Természetesen boldog vagyok, hogy a kvalifikációt megszereztem, de el vagyok keseredve, hogy nem kerültem a legjobb 24 közé, és csak a második számú tartalék vagyok az egyéni összetett fináléban. Az egyik szemem sír, a másik nevet" - mondta a Dunaferr SE sportolója. Az olimpiai részvétel szempontjából kiestek a már kvótát szerzett csapatok sportolói, és így kellett a legjobb húsz közé kerülni, ami Kovácsnak hatodikként sikerült. A magyarok közül a második legjobb eredményt Schermann Bianka érte el, és mivel a húsz kvótaszerző utáni első számú tartalék pontszámánál magasabb az övé, így a hazai szövetség dönthet arról, hogy melyikük indulhat az ötkarikás játékokon. Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint várhatóan a jövő évi Európa-bajnokság dönt a kérdésben.

Kép forrása: Magyar Torna Szövetség facebook

Kovács Zsófia úgy fogalmazott, örül neki, hogy Schermann Biankával versenghetnek az indulási lehetőségért. "Szerintem ez egy jó pont, mert lesz miért, lesz kivel harcolni" - nyilatkozta. Hozzátette, a felkészülés során több új elemet építenek majd be a gyakorlataiba, ezeket már a stuttgarti vb előtt előkészítették. Kovács elismerte, leginkább a gerendán nyújtott gyengébb teljesítményén múlt, hogy nem végzett a 30. helynél előrébb szombaton. Mint felidézte, a felkészülési időszak alatt is sok rontása volt ezen a szeren, pedig tavaly megkedvelte, és még világkupa-versenyt is nyert gerendán. A 2017-es Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes tornász elmondta, talajon volt egy kilépése, ráadásul nem fogadták el egy gimnasztikai ugrását, és tartáshiba miatt is volt levonása.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.