Kovács Zsófia a mesterek között is mester!

Szárszó Lajos - 2019. október 27. 13:45

A Győrben zajló tornászok Mesterfokú Bajnokságán Kovács Zsófia szinte mindent vitt, hiszen az összetett bajnoki cím mellett felemáskorláton és talajon is aranyérmet nyert.

Igazi örömtornát hozott Kovács Zsófia számára a tornászok idei utolsó versenye, a Győrben zajló Mesterfokú Bajnoksága. Amiben a Dunaferr SE olimpikon tornásza elindult, azt szinte mindet meg is nyerte! Az első versenynapon az egyéni összetett aranyérmet érdemelte meg 54.100 ponttal, második versenynapon felemáskorlát gyakorlatára 14.000 pontot kapva ismét ő lett a legjobb. Erre pedig ma tette rá a koronát, hiszen gerendán ezüst, míg talajon aranyérmet szerzett! Ezzel a teljesítménnyel Zsófia három aranyérem mellé két ezüstérmet gyűjtött be, mellyel bizonyította, hogy a jelenlegi magyar női mezőnyben ő a legjobb!

Trenka János vezetőedző: - Az érmek számában nagyon szerettük volna, ha a végelszámolásnál a Dunaferr versenyzői neve mellett több aranyat találtunk volna, mint ezüstöt, de azért nem vagyunk elkeseredve, hogy ez nem így történt, hiszen az érmek számában, három arany és három ezüst, döntetlen született. Pénteken Kovács Zsófia mesterfokú összetett bajnoki aranya mellett a Szuper Csapatbajnokságban és a fiúknál Pálfi Gábor révén két ezüstöt gyűjtöttünk. Tegnap ehhez Zsófia felemáskorláton tett hozzá még egy aranyérmet, majd a mai napon a gerenda ezüst után talajon lett első. Ez pedig felemelő érzés! A mai napon Zsófi rendkívül erős, 5,9-es pontszámból kiinduló gyakorlatot mutatott be. Nagyon sajnáljuk, hogy ezen második lett, hiszen tényleg gyönyörű, kivitelben is csodálatos volt a gyakorlata. Sajnos a legvégén lepottyant a szerről, majd a leugrás előtti nekifutásnak kétszer indult neki, így sok maradt benn a gyakorlatban, de ennek ellenére is a második helyen végzett. Ettől viszont nagyon elkeseredett, egy kicsit sírt is, így a talajgyakorlat előtt össze kellett szednie magát. Miután ezt megbeszéltük, és összerakta magát, nagyon szép talajgyakorlattal nyert teljesen jogosan aranyérmet.

Kép forrása: (MATSZ facebook)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.