Kupameccs vár az akadémistákra

doszerk - 2019. október 21. 18:01

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Jó formát mutat az utóbbi időszakban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely bő egy hete a Mosonmagyaróvár ellen aratott magabiztos, 27-20-as győzelmet, majd Debrecenben ért el 24-24-es döntetlent, így hat mérkőzést követően két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel áll a K&H női kézilabda liga hetedik helyén. Kedden este azonban nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupa harmadik fordulójában kell helyt állnia kézilabdázóinknak, akik este hattól "jó ismerősük", a Mosonmagyaróvár vendégeként lépnek pályára.

Holnapi ellenfelünk természetesen csalódott volt a Dunaújvárosban elszenvedett vereség után, ám azóta hazai környezetben sikerült javítaniuk úgy, hogy négygólos hátrányból felállva, hét másodperccel a meccs vége előtt szerzett találattal 24-23-ra legyőzték az MTK-t, s abban is biztosak lehetünk, hogy a kedd esti mérkőzésen is a továbbjutás lesz a céljuk. A következő körbe jutás ugyanis ezen az egy mérkőzésen dől majd el, vagyis akár egy egygólos győzelem is elég lenne a házigazdáknak a negyedik fordulóba kerüléshez.

Kép: DO-archív

Egy dunaújvárosi győzelem, vagy egy döntetlen a Kohász kézilabdázói számára jelentene örömöt, de György László vezetőedző szerint is nagyon kemény mérkőzés vár rájuk kedden este.

- Frissek az emlékek természetesen, mert másfél hete játszottunk a Mosonmagyaróvárral, s azt az akkori meccs előtt is elmondtam, hogy nehéz, kemény csata vár ránk, s annak ellenére, hogy végül hét góllal nyertünk, mind a két félidőben nagyon meg kellett dolgoznunk a sikerért. Egyenlő erők küzdelmére, s a dunaújvárosihoz hasonló nagy csatára számítok holnap is. Hazai pályán talán a Mosonmagyaróvár számít esélyesebbnek, de mi is mindent el fogunk követni azért, hogy jól szerepeljünk. Azért is fontos lesz ez a mérkőzés, mert azok a játékosaink, akik sérültek voltak, pályára léphetnek, s még közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy felvegyék azt a ritmust, amit a többiek már tudnak, s ami kell az előttünk álló bajnoki mérkőzéseken is.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.