Magabiztos továbbjutás a kupában

spigott - 2019. október 27. 17:00

A selejtező összes mérkőzését megnyerve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A BVSC és a házigazda Eger elleni győzelmekkel a háta mögött várta a Magyar Kupa selejtezőjének utolsó két mérkőzését ma délelőtt és délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a Ferencváros tegnap este 12-10-re legyőzte a BVSC gárdáját, ezért a mieinknek ma délelőtt a Honvéd ellen már egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák továbbjutásukat a legjobb négy közé. A két csapat közelmúltban lejátszott bajnokiját 22-6-ra nyerték Garda Krisztináék, akik ezúttal sem kegyelmeztek a fővárosiaknak, az első félidő után 15-4-re vezettek, s Gurisatti gréta tizenkét !) góljának is köszönhetően végül kiütéses, 28-6-os sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a selejtezőben.

A Fradi elleni délutáni találkozón már csak az volt a tét, hogy csoportja első, vagy második helyén jut-e tovább a Mihók-csapat, melyre nem várt könnyű feladat a tavalyi szezonhoz képest tovább erősödő, s az idén még szintén hibátlan fővárosiak ellen. Ugyan Garda révén az egyetemisták szereztek vezetést az első percben, ám ezt követően másfél negyeden keresztül nem sikerült bevenniük a zöld-fehérek kapuját. Eközben a Fradi három alkalommal is mattolta a dunaújvárosi védelmet, s ugyan a második negyed hajrájára sikerült egyenlíteni, ám Illés második találata után 4-3-as fővárosi vezetéssel vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

Garda Krisztina a hajrában döntött a Fradi ellen! Képek: DO-archív)

A harmadik negyedet jobban kezdte ellenfelénél a DUE, ám hiába sikerült átvennie a vezetést Horváth és Gurisatti góljaival, még ebben a játékrészben egyenlített a Fradi, mely a záró etap elején ismét előnybe került (5-6). A mérkőzés hajráját azonban nagyon megnyomták az egyetemisták, akik az utolsó öt percben lehúzták a rolót kapujuk előtt, míg a túloldalon Vályi előbb egyenlített, majd Garda Krisztina duplázott. Mihók Attila csapata így 8-6-os sikerrel zárt a selejtezőt, s csoportja első helyén végezve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Eredmények, gólszerzők

BHSE – DUE-Maarsk Graphics 6-28 (2-8, 2-7, 1-7, 1-6)
Gólszerzőink: Gurisatti 12, Garda 4, Sajben 3, Vályi V. 2, Brezovszki 2, Huszti 2, Ziegler 1, Szellák 1, Mahieu 1.

DUE-Maarsk Graphics – FTC Telekom Waterpolo 8-6 (1-3, 2-1, 2-1, 3-1)
Gólszerzőink: Garda 3, Gurisatti 2, Vályi V. 2, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.