Nehéz meccs vár a Kohászra

doszerk - 2019. október 16. 8:10

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Remek sikert aratott legutóbbi mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely szombaton este végig vezetve győzte le 27-20-ra a Mosonmagyaróvár csapatát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s ezzel feljött a K&H női kézilabda liga hetedik helyére. Sokat azonban nem pihenhettek kézilabdázóink idei második sikerük után, ugyanis ma este hat órától újabb, még keményebb feladat vár rájuk, méghozzá a Debrecen otthonában. Mai vetélytársunk szenzációs formában kezdte a 2019/2020-as szezont, eddig hat mérkőzéséből ötöt megnyert, míg egyetlen döntetlenjét a Ferencváros otthonában érte el, így jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán a címvédő Győr és az egy meccsel többet játszó Ferencváros mögött.

Köstner Vilmos tanítványai ráadásul nem akárkiket győztek le a közelmúltban, a Vác és az Érd ellen is idegenben tudtak nyerni, így a mai meccsnek is ők az esélyesei. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mieink eleve feltartott kezekkel vágnának neki az összecsapásnak, mely előtt György László vezetőedző tekintett kicsit vissza a hétvégi bajnokira, majd osztotta meg gondolatait a debreceni mérkőzéssel kapcsolatban.

Kép: DO-archív

- Visszanézve a mérkőzést, azért kellett a hétgólos győzelemhez egy remek kapusteljesítmény Csapó Kyra személyében. Nem volt azonban ez egy annyira jó és egyértelmű siker, voltak azért nagy hibák is, amelyeken javítanunk kell a jövőben. Többek közt a kezdésünk sem volt az igazi, volt két-három olyan tiszta helyzetünk, amit elhibáztunk, védekezésben is akadtak hibáink, s ekkor csak azért nem tudott gólt szerezni az ellenfél, mert bravúrral védett a kapusunk. Ezeken mindenképpen javítanunk kell, már csak azért is, mert ma egy lényegesen erősebb ellenféllel szemben lépünk pályára. Nagyon oda kell figyelnünk a védekezésünkre, s még fegyelmezettebben kell majd a támadásokat befejezni, kapkodás, türelmetlenség nélkül. a Debrecen szinte két teljes értékű sorral bír, vagyis nem szabad feleslegesen belemennünk a rohanásba sem, mert azt erővel valószínűleg jobban bírják majd a hazaiak. Egy nagyon jó formában lévő csapathoz látogatunk, de bízom a lányokban, s abban is, hogy sérültjeink közül Triscsuk Krisztina is pályára léphet majd. Mihály Petra felgyógyult betegségéből, rá is számíthatunk, míg Ferenczy Fruzsina vélhetően már támadásban is szerepet kaphat a találkozón.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.