Rangadó vár az egyetemistákra

Szárszó Lajos - 2019. október 12. 7:57

A női vízilabda OB I negyedik fordulójában a DUE-Maarsk Graphics csapata a kiváló erőkből álló Eger otthonában ugrik medencébe.

Kiválóan kezdte meg szereplését a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az OB I-ben, hiszen eddig mindhárom mérkőzését sikerrel teljesítette. Mihók Attila tanítványai legutóbb a Hungerit Szentes otthonában szerezték meg a három bajnoki pontot (17-12), melynek köszönhetően jelenleg 9 ponttal az UVSE mögött a tabella második helyén állnak. A szombaton 18 órakor kezdődő újabb találkozón azonban nagyon nehéz ellenfél, az Eger ellen már bravúrra lenne szükségük a győzelemhez. A vendéglátók ugyanis az idei szezontól soraikban tudhatják Mencziger Katát is, aki Dunaújvárosból igazolt hozzájuk. Vele pedig alaposan megerősödött az a játékos keret, mellyel Szilágyi Péter és Biros Péter rendelkezik, hiszen Kata többek között Szilágyi Dorottya és Vályi Fanni mellé érkezett, hogy csak az egykori dunaújvárosi kiválóságokat említsük.

Kép: DO-archív

Az Eger ráadásul nagyszerű formában van, hiszen az első fordulóban a Szentest (8-7), a másodikban a Tatabányát győzték le (18-8), majd a harmadik körben az UVSE-től szenvedtek vállalható, 16-11-es vereséget. Ez tehát azt jelzi, hogy most két olyan csapat találkozik majd, amelyik azonos, vagy közel azonos játékerőt képvisel, így a győzelmet előre egyik félnek sem lehet odaadni. Az viszont előre kijelenthető, hogy az a csapat lesz a győztes, amelyik jobban használja ki az emberelőnyös lehetőségeit, jobban ki tudja védekezni, vagy meg tudja akadályozni a lefordulásokat, és védekezésben blokkjaival el tudja hárítani a nehéz tüzérek átlövéseit.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.