Rossi: ha ki is kapunk, nem mindegy, hogyan

doszerk - 2019. október 10. 8:14

Marco Rossi szövetségi kapitány azt hangsúlyozta, hogy a horvát labdarúgó-válogatott papíron erősebb a magyarnál, így benne van, hogy csapata kikap a csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, de kiemelte, ha ez be is következik, korántsem mindegy, miként.

"A világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfelünk, amely nyolcadik a világranglistán, míg a magyar csapat az ötvenedik. Hazai pályán ennek ellenére sikerült meglepni őket márciusban, de korántsem biztos, hogy ez ismét összejön. Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg, nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni" - fogalmazott az olasz szakvezető. Rossi szerint a meccs képét alapvetően határozza majd meg, hogy a magyar válogatott meg tudja-e tartani a labdát, mert ha nem, akkor védekezésre kényszerül majd, ellenkező esetben viszont csapata képes lesz a támadásvezetésre, amellyel problémát is okozhat az esélyesebb ellenfélnek. "Nehéz helyzetben vagyunk, sok játékosunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, négy futballistára nem számíthatok azok közül, akik pályára léptek a márciusi bravúros győzelem alkalmával, ebből három középpályás" - utalt arra Rossi, hogy az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthat. A szakember úgy vélte, szervezettséggel, önbizalommal és kellő motivációval pótolhatóak a hiányzók, de hogy ez sikerül-e, csak csütörtökön a pályán derül ki.

Marco Rossi és Gulácsi Péter sajtótájékoztatója Splitben (Kép: MTI/Illyés Tibor)

"Olyan bátran kell játszani, mint Budapesten. Fontos, hogy agresszíven védekezzünk, hasonló lesz a taktikánk, de nem lesz könnyű dolgunk, mert fantasztikus játékosai vannak a horvátoknak" - fogalmazott Gulácsi Péter, aki szerint a jó védekezés mellett kulcsfontosságú lesz, hogy a néhány lehetőséget viszont kíméletlenül ki kell használnia a csapatnak. Az RB Leipzig kapusa kifejtette, húszévesen a legjobb csapat ellen akart játszani, ma viszont már semmi nem érdekli, csak a győzelem, teljesen mindegy számára, hogy egyszer, vagy tízszer kell ehhez védenie. "Itt pontokról és kijutásról van szó" - jelentette ki a Bundesliga legjobb hálóőrének választott Gulácsi, aki hozzátette, nem aggódik a hiányzók miatt, mert előtte tapasztalt védők játszanak majd, akik régóta a nemzeti együttes tagjai. "A bravúrhoz közel tökéletes teljesítmény kell" - fűzte hozzá.

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A nemzeti együttes hátránya egy pont az éllovas riválissal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötösből - melynek még Wales és a sereghajtó Azerbajdzsán tagja - az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő kontinensviadalra. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Kleinheisler László, Sigér Dávid - Holman Dávid, Kovács István, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.