Sima újpesti továbbjutás

doszerk - 2019. október 30. 20:08

Tízgólos mérkőzésen játszott döntetlent Újpesten a DAB jégkorong csapata, ám ezzel is a lilák jutottak a Magyar Kupa második körébe.

A Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján korcsolyázott jégre ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványai nehéz helyzetből várták az UTE elleni fővárosi mérkőzésüket, ugyanis egy héttel ezelőtt a lila-fehérek 5-1-es győzelmet arattak Dunaújvárosban, vagyis ahhoz, hogy a mieink továbbjussanak a párharcból, legalább ilyen arányban kellett volna nyerniük a párharc mai felvonását. Melyet mindkét oldalon a második számú kapusok kezdtek, s az első percekben volt is dolga Márkus Leventének, valamint Pinczés Bendegúznak is, mert nyílt sisakos játékkal vetették magukat küzdelembe a csapatok. Az első találatra nyolc és fél percet kellett várni, ám nem pont úgy esett, ahogy azt a mieink eltervezték, mert Pance kapu elé lőtt korongjába Benk ért bele gólt érően, megszerezve ezzel a vezetést a fővárosiaknak (1-0).

A gól után kétszer is emberelőnyben támadhattak a mieink, de összes ziccerüket kihagyták, míg a túloldalon Varga szintén emberelőnyből eleresztett lövését nem látta Pinczés, így az első szünetre már 2-0-s hazai előnnyel vonultak a felek. A második felvonás egy nagy dunaújvárosi helyzettel kezdődött, majd egy saját harmadban eladott korongból Nemes növelte tovább a hazaiak előnyét a 22. percben. Nem sokkal később Tamás István törte meg a mieink gólcsendjét, majd a 31. percben Mazurek használt ki egy emberelőnyt, ám sokáig nem örülhettünk a minimális különbségnek, mert mindössze 19 másodperccel a középkezdés után Carlson lőtte át távolról Pinczést (4-2). Továbbra is felváltva kerültek veszélybe a kapuk, s az addig több bravúrt bemutató Márkus a 39. percben szintén bevédte Somogyi távoliját, de erre is volt válasza a liláknak, mert egy újabb csúnyán eladott korongból Horváth állította vissza a kétgólos különbséget (5-3).

Képek: DO-archív

A harmadik húsz percre sok izgalom már nem maradt, mert a továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, a nagy kérdés az volt, hogy sikerül-e faragnia hátrányából a DAB-nak, vagy a lilák kettős sikerrel jutnak tovább a következő fordulóba. A harmad elején kaptak is egy kettős fórt a Bikák, ám hiába volt négy-öt tiszta ziccerük, egyiket sem tudták értékesíteni sőt, ahogy kiegészült az Újpest, büntetőhöz jutott, ám ezt Pinczés védeni tudta. Az 53. percben Dósa lövését nézte be Márkus, majd egy lefordulást követően Mazurek is betalált, s kezdődhetett minden elölről (5-5). Újabb gól azonban a hátralévő időben már nem esett, így az Újpest végül egy győzelemmel és egy döntetlennel jutott tovább a Magyar Kupa második körébe.

UTE – DAB 5-5 (2-0, 3-3, 0-2)

UTE: Márkus – Carlson 1, Varga 1 (1), Benk 1, Pance (1), Sikorcin, Kovács A., Nagy, Csamangó (1), Di Diomete (1), Nemes 1 (1), Henderson (1), Kiss-Rusk, Horváth 1, Milushkin, Odnoga, Pokornyi, Daadou, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Pinczés – Kovács (1), Vuorijärvi, Dansereau (1), Mazurek 2, Somogyi B. 1 (1), Baker, Lendák, Azari (1), Silló, Turcotte, Dósa 1, Hruby (1), Németh, Subotic, Tamás 1, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.