Tanulságos bajnoki nyitány

Szárszó Lajos - 2019. október 15. 12:55

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

A DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata megkezdte szereplését korosztályos bajnokságában. A Kövessy Balázs és Kovács Zsolt által irányított csapat a gyermek bajnokság A-1-es csoportjában a Dág, a RÖAK Kaposvár Sárga, és a Sümeg-Dabronc együttesei ellen lépett pályára. Fiataljaink az első meccsüket a Dág ellen játszották, ahol végül a vendégek örülhettek, akik 2-1-es sikert arattak. A következő ütközetben a Sümeg volt az ellenfél, ahol kettős arcát mutatta csapatunk, mely a szettek eredményeiből látszik (25-19, 12-25, 25-9), de a lényeg az volt, hogy a végén mi örülhettünk a 2-1-es sikernek. A harmadik meccset a RÖAK Kaposvár ellen vívták Kuti Márkék, ahol az első két szettben nem, de az utolsó volt esély arra, hogy abból egyet elcsenjen a csapat (0-3).

Kép: DO-archív

Kövessy Balázs vezetőedző: Túl vagyunk az első fordulón, melyből sok tanulság vonható le.  A Dág elleni mérkőzésen rengeteg hiányosságot fedeztem fel, melyeket a Sümeg és a Kaposvár ellen már ki tudtunk javítani. Igaz a mérlegünk kettő vereség és egy győzelem, ennek ellenére tanulságos fordulón vagyunk túl. Amennyiben 26-ig, a kaposvári második fordulóig ki tudjuk javítani hibáinkat, ahová már teljes kerettel utazunk el, akkor az várhatóan a teljesítményünkön is meglátszik majd.

Eredmények:
Dág KSE – DSE Röplabda Akadémia 2-1 (25-14, 23-25, 25-14)
DSE Röplabda Akadémia – Sümeg-Dabronc 2-1 (25-19, 12-25, 25-9)
RÖAK Kaposvár Sárga – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-19, 25-14, 29-27)

A DSE Röplabda Akadémia csapata: Bekker Kristóf, Makó József Gábor, Kuti Márk László, Peredi Zoltán, Kulik Noel Gábor, Téglás Csaba, Szilágyi András, Pankler Kolin Olivér, Almási Roland. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Edző: Kovács Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.