Újabb három pont a zsebben

Szárszó Lajos - 2019. október 20. 19:35

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Nehéz mérkőzés elé tekintett a labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójában a tabella ötödik helyén álló Dunaújváros PASE gárdája, hiszen a hatodik helyezett Budapest Honvéd II. együttesét fogadta. Érdekes, jó meccsre számíthattunk, hiszen az utóbbi hetekben jó formát mutató DPASE egy fiatal, nagyon sokat futó, agresszív csapat ellen lépett pályára. Bíró lövése okozta az első veszélyt, majd Lukács lövését védte bravúrral Pokorni. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láttunk, helyzetek nélkül. A 14. percben egymás után több lehetőséget is kialakított a DPASE, melyek egyikének végén Bíró talált a kapuba (1-0).

Egy perc múlva megint Bíró vált főszereplővé, de ezúttal nem találta el a kaput. A vezetést követően a hazaiak irányították a meccset, a labdát többet, és jobban járatták ellenfelüknél. A 22. percben Tóth passzolt pontosan Busához, aki laposan lőtt, Horváth azonban lábbal hárította. A következő percekben viszont a Honvéd kerekedett felül. Lukács távoli bombáját vetődve tolta oldalra Pokorni, gólt viszont a DPASE szerzett. Bíró futott el a baloldalon, majd Busához passzolt, aki senkitől sem zavartatva gurított a bal alsó sarokba (2-0). Erre azonnal érkezett a válasz. A vendégek baloldali támadásvezetés után Komiszár fejelt a hálóba (2-1)

A középkezdés után Bíró bombáját tenyerelte kapu fölé, majd a 39. percben Szepessy lábáról perdült kapu fölé a labda. Puskás éles szögből az oldalhálóba lőtt, a következő percek azonban nem hoztak újabb helyzeteket. Fordulás után lassan melegedtek bele a fiúk, majd Irimiás kapta meg második sárga lapja után a pirosat, vagyis emberelőnybe került az újváros. A 62. percben Bíró lőtt lesgólt, majd hosszú ideig nem történt semmi. Ezt Szepessy törte meg, aki fordulás után centikkel lőtt a kapufa mellé. Őrizte előnyét létszámfölényben a DPASE, majd Kovács lövését hárította Pokorni. A folytatásban lassan teltek a percek, igazi foci nélkül. A meccs hajrájában sem történt érdemleges, csak annyi, hogy Barna is piros lapot kapott.

Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd II 2:1 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Bíró (Reicheld a 87. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy (Tapiska a 80. percben), Puskás, Tóth (Kovács a 94. percben)
, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Budapest Honvéd II: Horváth – Temesvári, Zvara, Lukács, Cipf (Horváth a 69. percben), Komiszár (Pisont a 75. percben), Kóródi (Greksa a 85. percben) Fazekas, Irimiás, Szendrei, Kovács. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.