Újabb három pont a zsebben

Szárszó Lajos - 2019. október 20. 19:35

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Nehéz mérkőzés elé tekintett a labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójában a tabella ötödik helyén álló Dunaújváros PASE gárdája, hiszen a hatodik helyezett Budapest Honvéd II. együttesét fogadta. Érdekes, jó meccsre számíthattunk, hiszen az utóbbi hetekben jó formát mutató DPASE egy fiatal, nagyon sokat futó, agresszív csapat ellen lépett pályára. Bíró lövése okozta az első veszélyt, majd Lukács lövését védte bravúrral Pokorni. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láttunk, helyzetek nélkül. A 14. percben egymás után több lehetőséget is kialakított a DPASE, melyek egyikének végén Bíró talált a kapuba (1-0).

Egy perc múlva megint Bíró vált főszereplővé, de ezúttal nem találta el a kaput. A vezetést követően a hazaiak irányították a meccset, a labdát többet, és jobban járatták ellenfelüknél. A 22. percben Tóth passzolt pontosan Busához, aki laposan lőtt, Horváth azonban lábbal hárította. A következő percekben viszont a Honvéd kerekedett felül. Lukács távoli bombáját vetődve tolta oldalra Pokorni, gólt viszont a DPASE szerzett. Bíró futott el a baloldalon, majd Busához passzolt, aki senkitől sem zavartatva gurított a bal alsó sarokba (2-0). Erre azonnal érkezett a válasz. A vendégek baloldali támadásvezetés után Komiszár fejelt a hálóba (2-1)

A középkezdés után Bíró bombáját tenyerelte kapu fölé, majd a 39. percben Szepessy lábáról perdült kapu fölé a labda. Puskás éles szögből az oldalhálóba lőtt, a következő percek azonban nem hoztak újabb helyzeteket. Fordulás után lassan melegedtek bele a fiúk, majd Irimiás kapta meg második sárga lapja után a pirosat, vagyis emberelőnybe került az újváros. A 62. percben Bíró lőtt lesgólt, majd hosszú ideig nem történt semmi. Ezt Szepessy törte meg, aki fordulás után centikkel lőtt a kapufa mellé. Őrizte előnyét létszámfölényben a DPASE, majd Kovács lövését hárította Pokorni. A folytatásban lassan teltek a percek, igazi foci nélkül. A meccs hajrájában sem történt érdemleges, csak annyi, hogy Barna is piros lapot kapott.

Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd II 2:1 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Bíró (Reicheld a 87. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy (Tapiska a 80. percben), Puskás, Tóth (Kovács a 94. percben)
, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Budapest Honvéd II: Horváth – Temesvári, Zvara, Lukács, Cipf (Horváth a 69. percben), Komiszár (Pisont a 75. percben), Kóródi (Greksa a 85. percben) Fazekas, Irimiás, Szendrei, Kovács. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.