Átvették a pályázaton elnyert eszközöket az önkéntes és önkormányzati tűzoltók

doszerk - 2019. november 26. 7:39

Huszonhét önkéntes tűzoltó egyesületnek és négy önkormányzati tűzoltóságnak adták át az országos pályázaton elnyert eszközöket a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A szervezetek szertárfelújításra, működési költségekre, tűzoltó technikai felszerelésekre, védőruházatra és oktatásra kaptak támogatást. Az új eszközöket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át az önkéntes és önkormányzati tűzoltóknak. 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására országosan összesen 700 millió forintot, míg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatására 225 millió forintot biztosított a központi költségvetés 2019-ben.

A pályázatnak köszönhetően az önkéntes egyesületek egyebek között a beavatkozásokhoz szükséges eszközöket és felszereléseket kaptak, mint például (tömlők, kötelek, tűzcsapkulcsok, állványcső föld alatti tűzcsaphoz, láncfűrészek, kéziszerszámok és –lámpák),  ezen kívül különféle képzések is elérhetővé váltak számukra. Azok az egyesületek, amelyek a hagyományőrzést vagy a fiatalok felkészítését vállalták, ehhez a tevékenységükhöz is igényelhettek támogatást. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét egyesület, a baracsi, a bodajki, a csákberényi, a csákvári, a csókakői, a daruszentmiklósi, a dégi, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri, a lajoskomáromi, a lovasberényi, a magyaralmási, a mezőfalvai, a móri, a pázmándi, a pentelei, a polgárdi, a pusztaszabolcsi, a sárosdi, a seregélyesi, a székesfehérvári és a velencei, Bács-Kiskun megyéből a kunszentmiklósi, a dunavecsei és a szalkszentmártoni, valamint Tolna megyéből a simontornyai önkéntes tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonhét millió forintos támogatásban részesült.

Az önkormányzati tűzoltóságok számára második alkalommal nyílt meg a pályázati lehetőség, amelynek célja az eszközfejlesztés támogatása, valamint a tűzoltóságok felszereltségének javítása. A pályázaton Fejér megye mind a négy önkormányzati tűzoltósága, a móri, a polgárdi, a váli és a bicskei parancsnokság eredményesen vett részt, amelynek során védőruházatra és technikai eszközökre nyertek támogatást tizennégy és fél millió forint értékben. 

Az önkéntes mentőszervezetek pályázatán a martonvásári járási önkéntes mentőcsoport tagjaként a martonvásári önkéntes tűzoltók részesültek támogatásban, amelynek köszönhetően ősszel egy terepjáró autóval bővült az önállóan is beavatkozó egyesület gépjárműparkja.

Az ünnepélyes átadáson Magosi Lajos tűzoltó ezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerően szólt a megye önkéntes tűzoltóinak odaadó és támogató munkájáról, és megköszönte eddig végzett tevékenységüket. Hozzátette, hogy a most átadott legkorszerűbb eszközöket biztonsággal, a környezetükben élő emberek érdekében és a hivatásos tűzoltók munkáját kiegészítve használják.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)