Átvették a pályázaton elnyert eszközöket az önkéntes és önkormányzati tűzoltók

doszerk - 2019. november 26. 7:39

Huszonhét önkéntes tűzoltó egyesületnek és négy önkormányzati tűzoltóságnak adták át az országos pályázaton elnyert eszközöket a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A szervezetek szertárfelújításra, működési költségekre, tűzoltó technikai felszerelésekre, védőruházatra és oktatásra kaptak támogatást. Az új eszközöket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át az önkéntes és önkormányzati tűzoltóknak. 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására országosan összesen 700 millió forintot, míg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatására 225 millió forintot biztosított a központi költségvetés 2019-ben.

A pályázatnak köszönhetően az önkéntes egyesületek egyebek között a beavatkozásokhoz szükséges eszközöket és felszereléseket kaptak, mint például (tömlők, kötelek, tűzcsapkulcsok, állványcső föld alatti tűzcsaphoz, láncfűrészek, kéziszerszámok és –lámpák),  ezen kívül különféle képzések is elérhetővé váltak számukra. Azok az egyesületek, amelyek a hagyományőrzést vagy a fiatalok felkészítését vállalták, ehhez a tevékenységükhöz is igényelhettek támogatást. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét egyesület, a baracsi, a bodajki, a csákberényi, a csákvári, a csókakői, a daruszentmiklósi, a dégi, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri, a lajoskomáromi, a lovasberényi, a magyaralmási, a mezőfalvai, a móri, a pázmándi, a pentelei, a polgárdi, a pusztaszabolcsi, a sárosdi, a seregélyesi, a székesfehérvári és a velencei, Bács-Kiskun megyéből a kunszentmiklósi, a dunavecsei és a szalkszentmártoni, valamint Tolna megyéből a simontornyai önkéntes tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonhét millió forintos támogatásban részesült.

Az önkormányzati tűzoltóságok számára második alkalommal nyílt meg a pályázati lehetőség, amelynek célja az eszközfejlesztés támogatása, valamint a tűzoltóságok felszereltségének javítása. A pályázaton Fejér megye mind a négy önkormányzati tűzoltósága, a móri, a polgárdi, a váli és a bicskei parancsnokság eredményesen vett részt, amelynek során védőruházatra és technikai eszközökre nyertek támogatást tizennégy és fél millió forint értékben. 

Az önkéntes mentőszervezetek pályázatán a martonvásári járási önkéntes mentőcsoport tagjaként a martonvásári önkéntes tűzoltók részesültek támogatásban, amelynek köszönhetően ősszel egy terepjáró autóval bővült az önállóan is beavatkozó egyesület gépjárműparkja.

Az ünnepélyes átadáson Magosi Lajos tűzoltó ezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerően szólt a megye önkéntes tűzoltóinak odaadó és támogató munkájáról, és megköszönte eddig végzett tevékenységüket. Hozzátette, hogy a most átadott legkorszerűbb eszközöket biztonsággal, a környezetükben élő emberek érdekében és a hivatásos tűzoltók munkáját kiegészítve használják.

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.