Dunaferr siker Szolnokon!

Szárszó Lajos - 2019. november 17. 18:23

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata idegenben kiváló játékkal 3-0 arányban győzte le a Szolnok együttesét. 

Az idén negyedik alkalommal játszott egymás ellen a Dunaferr és a Szolnok NBI-es csapata. Az előjelek alapján a mieink voltak a meccs esélyesei, de arra számítani lehetett, hogy Gulyás Ferenc alakulata mindent megtesz azért, hogy visszavágjon a közelmúltban elszenvedett három vereségért. Hatalmas küzdelemre, kiélezett végjátékokra, hosszú labdamenetekre lehetett számítani, melyet azonban az első szett alakulása alaposan felülírt. Az első játékban jól kezdtünk, hiszen gyorsan sikerült ellépnünk kettővel (0-2), melyet a következő szakaszban sikerült megtartanunk (2-4). A folytatásban átvette a Dunaferr a játszma irányítását, mely pontokban is megmutatkozott (4-8), ráadásul az előnyt tovább tudta növelni (5-10). A felek a következő labdameneteket felváltva nyerték (9-14), majd a nagyszerű összpontosításnak köszönhetően már a hetediket tették hozzá Mészáros Dömötörék (10-17). A végjátékra már nyolc pont lett az előnyünk (12-20), melyet megpróbált kozmetikázni a Szolnok (16-22), viszont az utolsó labdát mi nyertük (18-25). Fordulás után kicsit változott a játék képe, hiszen a Szolnok tudott előnyt szerezni (4-2), melyet a folytatásban sem sikerült ledolgoznunk (6-4). Hétnél értük utol a hazaiakat (7-7), majd egy remek labdamenet után átvettük a vezetést (7-8). Ez azonban nem tartott túl sokáig (9-8), de a szolnokiak vezetése sem (9-10). Ebben a szakaszban felváltva vezettek a csapatok (11-10), mely kitartott a végjáték előszobájáig (14-14). A Dunaferr itt tudott három labdát nyerni egymás után (14-17), ami fordulatot hozott, hiszen a húszadik pontig ez az előny megmaradt (16-20). Ezt a hajrára tovább növelték Tomanóczy Bálinték (17-23), és a szettet végül 19-25-tel zárták le. A harmadik játék hozta a legnagyobb küzdelmet, melynek elején összekapta magát Gulyás Ferenc csapata (4-2), hiszen ekkor már minden erejükre szükségük volt, hogy megakadályozzák a Dunaferr győzelmét. Az előnnyel azonban nem sáfárkodtak jól (5-5), ráadásul remek pontokkal sikerült átvenni a vezetést (5-7). Ez újabb erőt adott csapatunknak, akik sorra nyerték labdameneteiket (6-9). Amikor az előnyünk elfogyni látszott (9-10) ismét sikerült elkapni a fonalat (9-12). Erre viszont volt válaszuk szolnokiak (12-13), akik 16-nál egyenlítettek (16-16). A végjáték kifejezetten nyílttá vált (18-20), de arra mi érkeztünk előnnyel. Itt a lehető legjobbkor plusz erőt tudott elővenni a Dunaferr (19-22), melyet megpróbáltak ledolgozni Guzmics Richárdék (23-24), de az utolsó, a győzelmet hozó labdát Laczi Dominik vitte be. A Dunaferr ezzel a győzelemmel már negyedszer győzte le az idényben a Szolnok együttesét.

 

Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE 0-3 (18-25, 19-25, 23-25)

Vezették: Dr. Árpás Krisztina Enikő és Ujházi Mónika

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes, Boa, Gönczi, Banai, Gazsi, Farkas (liberó). Cserék: Jacsó, Kókai, Oláh, Tímár, Galovicz, Guzmics. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Quintz, Majoros, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Cserék: Ambrus, Balázs, Iván B., Hatvany, Kecskeméti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.