Focival emlékeztek

spigott - 2019. november 2. 13:11

A férfiaknál a Komáromi Ádám Barátai, míg a nőknél az Ikraus Maroshegy csapata nyerte a VII. Héger Ádám, VI. Ádám Anita és II. Komáromi Ádám Emléktorna küzdelmeit.

A Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezték meg pénteken a VII. Héger Ádám, VI. Ádám Anita és II. Komáromi Ádám Emléktornát, melyen a férfiaknál tíz, míg a nőknél hat együttes mérte össze egymással erejét. Előbbiek mezőnyét két csoportra osztották a szervezők, míg utóbbiak körmérkőzéses alapon döntötték el a helyezések sorsát.
A férfiak csoportjaiból az első négy helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol először a négy közé jutásért, majd a döntőért küzdöttek meg egymással a résztvevők. A fináléba végül az Old Youngs és a Komáromi Ádám Barátai elnevezésű együttes jutott be, s vívott egymással nagy csatát, melynek végén utóbbiak örülhettek a 3-2-es győzelemnek, s ezzel együtt az emléktorna megnyerésének. A viadal harmadik helyét a budapesti Wolrd All Stars szerezte meg, miután a bronzmeccsen 3-1-es sikert aratott a Héger Ádám Barátai elnevezésű formáció ellen.

A hölgyek versengésében az Ikarus Maroshegy, a Sárbogárd, a Baracs SE New, a Baracs SE Old, az Amazonok FC, valamint a Dunaújváros PASE labdarúgói léptek pályára. A körmérkőzéses rendszerű csata rendkívül szorosan alakult, ugyanis az Ikarus Maroshegy és a Baracs SE Old ugyanannyi ponttal, teljesen azonos gólkülönbséggel (17-1) fejezte be a tornát. Valahogy azonban el kellett dönteni, hogy ki nyerje a viadalt, így szétlövésre került sor a csapatok között, melyet végül az Ikraus Maroshegy gárdája nyert, így a székesfehérváriak szerezték meg az aranyérmet, a Baracs SE Old, illetve a Dunaújváros PASE csapatai előtt.

Eredmények, különdíjak

VII. Héger Ádám, II. Komáromi Ádám Emléktorna: 1. Komáromi Ádám Barátai, 2. Old Youngs, 3. World All Stars

Különdíjak
Legjobb játékos: Ivacs Gábor (Old Youngs)
Legjobb kapus: Katona Milán (Komáromi Ádám Barátai)
Gólkirály: Mayer Gábor (World All Stars)
DLSZ + díj: Pasker Renáta (Héger Ádám Barátai)
Miklós István díj: Németh Tamás (Héger Ádám Barátai)

VI. Ádám Anita Emléktorna: 1. Ikarus Maroshegy, 2. Baracs SE Old, 3. Dunaújváros PASE

Különdíjak
Legjobb játékos: Szabó Anita (Ikarus Maroshegy)
Legjobb kapus: Szabó Zsófia (Ikarus Maroshegy)
Gólkirálynő: Bozsik Brigitta (Baracs SE Old)
DLSZ + díj: Markovics Maja (Amazonok FC)
Miklós István díj: Németh Beáta (Ikarus Maroshegy)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.