Fontos siker a Kisvárda ellen

doszerk - 2019. november 8. 19:43

Szinte végig vezetve aratott ötgólos, 24-19-es sikert a Kisvárda elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata.

A Szombathely elleni vereség után "hazai pályáján" Szekszárdon folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a jó erőkből álló Kisvárda ellen igyekezett begyűjteni a bajnoki pontokat. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy sikerül kijavítaniuk az egy hete elkövetett hibáikat, s képesek lesznek legyőzni vetélytársukat.

A kezdés azonban nem alakult a legjobban, mert két perc alatt két ziccert is kihagytak a mieink, de Grosch 5. percben szerzett találata is "csak" az egyenlítéshez volt elég. Az első tíz perc végéig fej-fej mellett haladtak a felek, majd Csapó két bravúrja után Molnár és Grosch talált be a kapuba, majd egy jó védekezés után ismét Molnár robogott végig a pályán eredményesen, s máris három góllal vezetett a Kohász (6-3). A kisvárdai szakvezető, Bakó Botond a 15. percben, 7-4-es dunaújvárosi vezetésnél kért időt, s a rövid pauza után sikerült is feljönnie egyre a "vendégeknek", így a 23. perc végén György Lászlónak is magához kellett hívnia tanítványait (9-8). A szünet alatt sikerült is újra rendezni a sorokat, a hajráig tartotta egy-kétgólos előnyét együttesünk, mely az utolsó percekben könyörtelenül kihasználta a Kisvárda támadásban elkövetett hibáit, s Grosch, Szalai, valamint Kazai találatainak köszönhetően 14-10-es előnnyel vonulhatott a félidei pihenőre.

Kép: DO-archív

A második felvonást is jobban kezdte ellenfelénél csapatunk, ráadásul a mieink 17-12-es vezetésénél a kisvárdai csapat egyik legjobbját Milanovic Litrét harmadik kétperces kiállítása után ki is zárták a játékvezetők. Ez persze nem jelentette azt, hogy fel is adta volna a harcot ellenfelünk, mely a 40. percre ismét három gólra csökkentette hátrányát úgy, hogy a csereként beállt Lajtos két dunaújvárosi próbálkozást is hárítani tudott (18-15). Kazai és Ferenczy találataival azért tartani tudta három-négygólos vezetését együttesünk, ám utóbbi kiállítása alatt Dombi kétszer is betalált, s a 46. percre ismét teljesen nyílt lett a meccs (20-18). Muszáj is volt időt kérnie György Lászlónak, mert támadásban és védekezésben is visszaesett a mieink teljesítménye, s ez újra bejött, mert két jó védekezés után Szekerczés, majd Kazai is betalált, így az 50. percben újra néggyel vezetett a Kohász (22-18).

Többször is volt lehetőség arra, hogy növelje előnyét együttesünk, de ziccert és hetest is hibáztak a dunaújvárosi játékosok, s csak ezért nem dőlt még el a véghajrá előtt az összecsapás. Bakó Botond az 55. perc elején kérte ki újabb idejét, s bár tanítványai két lövést is elhibáztak, a túloldalon is hiányzott a pontossága támadások befejezéséből. A hétperces gólcsendet Siska törte meg, de Triscsuk találata végleg eldöntötte a pontok sorsát (23-19). A hátralévő szűk két percben ráadásul már csak a fiatal Mihály Petra volt eredményes, így a Kohász végül 24-19-es győzelmet aratva gyűjtötte be a pontokat, s idei harmadik sikerével fel is jött a tabella hetedik helyére.

DKKA – Kisvárda Master Good SE 24-19 (14-10)

DKKA: Csapó – Grosch 6, Szekerczés 4, Cavlovic, Nick, Bouti, Molnár 3. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk 3, Szalai 2, Sirián 1, Ferenczy 1, Kazai 3, Mihály 1, Jovovity. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.