Magabiztos siker a megyei rangadón

Szárszó Lajos - 2019. november 22. 20:27

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a második harmadban biztosították be győzelmüket a Fehérvári Titánok elleni Erste liga mérkőzésen.

Abban biztosak lehettünk, hogy a mai Dunaújvárosi Acélbikák összecsapása teljesen más lesz a Fehérvári Titánok ellen, mint az a szezon elején volt. Akkor az újvárosiak kétszer egymás után nagyon simán, 7-1-re és 8-1-re bizonyultak jobbnak ma eseti ellenfelüknél, Azóta azonban a fehérváriak nagyon megerősödtek, hiszen sérültjeik felépültek, és igen csak játékba lendültek. Ezt az UTE kétszeri legyőzése, valamint az FTC-Telekom ellen aratott 5-0-ás diadaluk bizonyítja a leginkább. Összességében az utóbbi 12 meccsen ugyanúgy 17 pontot gyűjtöttek, mint a Bikák. Ezek alapján kiélezett, küzdelmes, és apróságokon múló mérkőzésre számíthattunk, melynek első harmadából mindössze 78 másodperc kellett a DAB vezető találatához, melyet Silló szerzett (1-0). Két perc múlva ismét gólt szerezhetett volna a Bikák tízese, de közelről mellé emelte a pakkot, majd Dansereau passzából Mazureknek volt helyzete. A hetedik percben Turcotte szólózott remekül, majd miután már mindenkit kicselezett kapura fordult, és a kapus lábai között csúsztatta a korongot a hálóba (2-0).

A szépségdíjas találat után Vuorijarvi középre tartó lövését hárította Horváth, majd Mazurek ült le a büntetőpadra, melyet könnyedén védekeztek ki a hazaiak. Az emberelőny gyorsan visszajött, Erdély szállt ki a meccsből, azt azonban a Bikák nem tudták kihasználni. A folytatásban a Titánok igazi veszélyt nem tudtak okozni, inkább távolról próbálkoztak, melyek nem okoztak különösebb gondot Hugshon kapusnak. A harmad hajrájában Turcotte dolgoztatta meg Horváth kapust, aki mamuttal tudta hárítani a közeli emelést. A térfélcserét követően nagyobb sebességet diktáltak a Titánok, így élvezetesebb lett a meccs, melynek első perceiben be is szorultak a Bikák a harmadukba. Péter és Balogh lövéseit fogta Hugshon, majd Horváth a másik kapunál mutatott be bravúrt, miután Dansereau lőtt a hosszú sarok felé. Vas távoli lövését ütötte ki a DAB kapusa, majd a túloldalon Turcotte közeli korongját védte Horváth. A 29. percben Buzás találta telibe a felső vasat, ami jelzés értékű volt a hazaiak számára. Szó szerint, hiszen Mazurek lépett ki szólóban, akinek lövése még kijött a kapusról, a kipattanót azonban Azari már betette a kapuba (3-0). Egy perc múlva a széteső fehérvári védelem mellől Silló lőtte be a negyediket (4-0), majd Hüffner került a büntetőpadra. Az emberhátrány nem tartott sokáig, mivel Magnone ütött oda szabálytalanul a hazai csatárnak.

Az ötödik találatunk a 35. percben érkezett, melyet Dansereau szerzett, aki lapos lövéssel csapta be Horváth kapust (5-0). Németh Péternek volt esélye a gólszerzése, de a vendég portás helyett a kapuvas hárította a lövését, majd az utolsó másodpercekben Dézsinek kellett kiülnie a büntetőpadra, így áthúzódó emberelőnnyel, és kezdtük a harmadik húsz percet. Annak elején Vincze szólóját védte Hugshon, majd megint a Titánok akcióit láthattuk, melyeket nem tudtak hatékonyan befejezni. Erre jött Dansereau válasza, melyet a fehérvári kapus, a csereként beállt Gyenes fogott. A meccs kiegyenlítetté vált, igazi izgalmak nélkül, hiszen a DAB vezetését semmi nem fenyegette az után sem, hogy az 51. percben megszerezte szépítő találatát a Fehérvár. Madácsi volt a gólszerző, aki közelről vette be a kapunkat (5-1). A hazaiak azonban erre gyorsan reagáltak, hiszen nem sokkal később Dansereau passzát Mazurek értékesítette (6-1). A hajrában Dansereaunak volt egy szólója, melyet Gyenes hatástalanított, majd Baker került a büntetőpadra. Ezt Vincze használta ki egy perccel a vége előtt (6-2), mellyel beállította a végeredményt.

DAB – Fehérvári Titánok 6-2 (2-0, 3-0, 1-2)

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi (1), Azari 1, Dansereau 1 (1), Mazurek 1 (1), Lendák (1), Baker, Németh (1), Silló 2, Turcotte 1 (2), Dósa, Hüffner, Pinczés O., Subotic, Tamás, Gulácsi, Ráduly, Gebei. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Fehérvári Titánok: Horváth – Kiss, Mangone, Campbell (1), Madácsi 1, Zion (1), Horváth, Schartz, Balogh, Dézsi, Péter, Imre, Vas, Almási, Buzás, Nagy, Erdély, Császár (1), Kovács, Vincze (1). Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.