Magabiztos továbbjutás

spigott - 2019. november 6. 20:43

Könnyed játékkal aratott 10-1-es győzelmet az NB II-es Gyöngyös vendégeként a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Idegenben, az NB II Keleti Csoportjának utolsó előtti helyén álló Energia SC Gyöngyös otthonában kezdte meg a Magyar Kupa idei kiírásának küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Fehér Zsolt együttese nem számított könnyű mérkőzésre, ám az elvárás egyértelműen a továbbjutás kiharcolása volt, melyhez mindenképpen nyernie kellett együttesünknek, ugyanis a kupa szabályai szerint a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását jelentette volna.

Futsalosaink nem is akartak semmit sem kicentizni, elszántan, s szerencsére eredményesen vágtak neki a meccsnek, s Pál Patrik révén már az első percben sikerült is megszerezniük a vezetést (0-1). A folytatásban is egymás után alakította ki helyzeteit a Dunaferr, mely a kilencedik percben újabb két alkalommal mattolta ellenfelét, így Szeghy, valamint Pál találatai után már megnyugtató előnyből menedzselhette a meccset Fehér Zsolt együttese (0-3). A vendéglátók a tetemesnek tűnő hátrány ellenére is igyekeztek, Gulyás Kristóf többször is veszélyeztetett, de párbajaikat rendre kapusunk, Rigó László nyerte. A 14. percben Klacsák is betalált, majd Szeghy lőtt zúgó kapufát, s bár a szünetig az eredmény már nem változott, így is eldőlni látszott a továbbjutás kérdése.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően több alkalommal is tesztelték játékosaink a hazai kapust, aki a 25. percig bírta a nyomást, ám Horváth Benedek szólója után már ő sem tudta megmenteni csapatát az újabb kapott góltól (0-5). Erre egy kihagyott ziccerrel feleltek a gyöngyösiek, a mieink ugyanakkor lényegesen pontosabbak voltak a kapu előtt, s Klacsák, valamint Pál újabb góljai után már nyolcadszor kezdett közepet az Energia SC (0-7). A félidő derekán Bencsik Gergő révén megszerezte szépítő találatát a házigazda, de Klacsák szinte azonnal válaszolt, visszaállítva a hétgólos különbséget (1-8). A tetemes előny tudatában valamelyest visszavettek a mieink, így a cserként beállt Gergely Milánnak több dolga is akadt, s talán ezért is, de a 35. percben időt is kért Fehér Zsolt. A rövid pauza után az öt a négy elleni játékot gyakorolta együttesünk, méghozzá eredményesen, mert Szeghy, majd Horváth is betalált "emberelőnyben", így a mieink végül sima, 10-1-es sikerrel jutottak be a Magyar Kupa következő fordulójába.

Energia SC Gyöngyös – Dunaferr DUE Dutrade FC 1-10 (0-4)

Gólszerzők: Bencsik, illetve Klacsák 3, Pál 3, Horváth B. 2, Szeghy 2.

Energia SC Gyöngyös: Vastag – Bartha, Gulyás, Bencsik, Marosi. Csere: Martin, Ludányi, Kanalas, Berkes. Vezetőedző: Berkes László.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Szeghy, Pál. Csere: Gergely, Kolompár, Dorogi, Fridrich, Danó, Sáhó, Csányi, Németh L., Horváth B. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.