Dunaújváros Hetilap

Minden a helyén az Adventi Forgatagra

doszerk - 2019. november 28. 15:55

Közös bejárást tartott a Városháza téren Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere és Kiss András, a dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, amelynek során a december elsején kezdődő Adventi Forgatag rendezvénysorozatának helyszínét mutatták be a sajtó képviselői számára.

A faházak a helyükön, az ünnepi díszkivilágítás felszerelése pedig folyamatban- néhány nappal az Adventi Forgatag rendezvénysorozatának kezdete előtt már láthatóan „célegyenesbe” fordultak az előkészületek, hogy az első adventi vasárnap, december 1-jén már minden kilátogató élvezhesse a karácsonyi készülődés izgalmát, és a Városháza téren hangolódhasson a közelgő ünnepre.

Barta Endre alpolgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője közösen mutatták be a médiának az események helyszínét, és ismertették a legfontosabb tudnivalókat. Mint azt Barta Endre a helyszín bejárásán elmondta, a városvezetés fontosnak tartja, hogy minden ünnep, így az adventi időszak, vagy akár a március 15-i megemlékezés, és az augusztus 20-i események is magáról az ünnepről szóljanak. Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője kifejtette, a háromhetes rendezvényen kiemelt szerepet kapnak majd a színpadi fellépők között a dunaújvárosi előadók, akik így bemutathatják egész évi munkájuk eredményét. Hozzátette, az idei évben a város karácsonyfája és a Betlehem mellett egy fénygömbökkel díszített pontja is lesz a térnek, amely minden bizonnyal számos „selfie” hátteréül szolgál majd. Kiemelte: az idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy látványos díszkivilágítással emeljék majd az ünnepi készülődés „fényét”. Elmondta, természetesen a gasztronómiai kínálat sem fog csalódást okozni a látogatóknak, hiszen egyebek mellett forralt bor, kenyérlángos és kürtős kalács is várja majd az éhes- szomjas érdeklődőket. Kiss András egy korábbi, a DSTV-nek adott interjúban azt is elárulta, szándékosan alacsonyan tartották az árusoknak otthont adó faházak bérleti díját, hogy a termékek, enni- innivalók is elfogadható áron kerülhessenek a fogyasztókhoz. Az Adventi Forgatag programja december 1-jén, Advent első vasárnapján az egyházi gyertyagyújtással kezdődik, és egészen december 22-éig, Advent negyedik vasárnapjáig tart majd a Városháza téren. Hétvégén délelőtt tíz órától este kilencig, hétköznap 13 órától körülbelül este nyolcig várják majd a főtéren a szórakozni vágyókat.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.