Nem volt esély a pontszerzésre

doszerk - 2019. november 1. 19:42

Felejthető játékkal szenvedett vereséget Gyergyószentmiklóson a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Erdélyben, a Gyergyói HK elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre annak ellenére is rendkívül nehéz csata várt a remek játékosállománnyal bíró hazaiak ellen, hogy ellenfelük "csak" a hatodik helyen állt a tabellán.
Ahogy várható is volt, be is kezdett mindkét együttes, s az első tíz percben két-két emberelőnyt ítéltek a feleknek a játékvezetők. Ezekből sajnos a gyergyóiak voltak a pontosabbak, mert míg második fórjukból Bobcek révén sikerült megszerezniük a vezetést, addig az Acélbikák nagyon pontatlanul játszották meg a fórokat, így igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani vetélytársuk kapuja előtt. A harmad derekától valamelyest kiegyenlítődött a játék, s bár továbbra is a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, az eredmény már nem változott, így minimális erdélyi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Kép: DO-archív

Nagy kérdés volt, hogy a folytatásra sikerül-e pontosítania játékán az Acélbikáknak, ám erre hamar választ kaptunk, ugyanis bő egy perc elteltével Péter nyúlt bele gólt érően Bobcek lövésébe, megduplázva ezzel a házigazdák előnyét (2-0). Miroslav Ihnacak együttese a folytatásban sem tudott a házigazdák fölé kerekedni, mert a gyergyóiak továbbra is gyorsabbak, pontosabbak voltak, s bár akadt esély a szépítésre is, inkább a harmadik hazai gól volt benne a levegőben. Az Acélbikák emberelőnyből sem tudtak szépíteni, s a remélt pontszerzéshez óriási fordulatnak kellett volna történnie a harmadik felvonásban.

A DAB szakvezetője átrendezte a sorokat a záró etapra, ám ez sem hozta meg a kívánt változást sőt, a 48. percben egy saját harmadban eladott korongból hozta magát újra kétségbeejtő helyzetbe együttesünk, hiszen Valdix köszönte a lehetőséget, s megszerezte a harmadik hazai találatot (3-0). Ezzel el is dőlt a meccs, az egyedüli kérdés már csak a különbség volt, ami az 53. percben egy újabb méretes dunaújvárosi hiba után tovább nőtt (4-0). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem hozott, a gyengén játszó Acélbikáknak még a szépítés sem jött össze, így végül sima vereséget szenvedtek.

Gyergyói HK – DAB 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

GYHK: Cooke – Ferenc, Rasulov, Valdix 1 (1), Vorobjev (2), Zagidullin 1, Góga, Orbán, Antal, Pesztunov (1), Péter 1, Bobcek 1 (2), Kozma, Constantin, Elekes, Sára, Barabás, Benedek, Csergő, Daradics. Vezetőedző: Malcolm Cameron.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B., Baker, Lendák, Azari, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby. Németh, Subotic, Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.