Rangadó előtt a vízilabdázók!

Szárszó Lajos - 2019. november 13. 8:03

A DUE-Maarsk Graphics OBI-es női vízilabdázói a bajnokság hetedik fordulójában a mindig veszélyes BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez utaznak.

A római Euroliga csoportgyőzelmet, valamint a Tatabánya elleni derbit követően (13-2) már túl is vannak egy bajnokin női vízilabdázóink, akikre most nagyon nehéz feladat vár. Garda Krisztináék ugyanis ahhoz a BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez látogatnak ma este, akik miután saját Euroliga csoportjukból továbbjutottak, az OBI-ben vereséget szenvedtek az UVSE csapatától (6-11). Ezek a meccsek pedig alátámasztják, hogy mindkét gárda remek formában van, amely nagy csatát jelez előre. A mieink jelenleg a tabellán a harmadikak, míg Gyöngyösi Anikóék a negyedikek, egyformán 15-15 ponttal.

Kép: DO-archív

Ehhez a statisztikához azonban hozzátartozik, hogy Mihók Attila csapata egy meccsel kevesebbet játszott mai ellenfelénél. Érdekesség, hogy a felek az idei bajnokságban még nem, viszont a Magyar Kupában már találkoztak, ahol Gurisatti Grétáék 14-10-es győzelmet arattak. Összességében tehát nagy meccsre van kilátás, mivel a zuglóiak a kupameccs miatt biztosan vissza szeretnének vágni, és a tabellán sem szeretnének lemaradni az élbolytól, amely csak akkor lenne lehetséges számukra, ha le tudnák győzni egyetemistáinkat. Ám ebbe lányainknak is lesz beleszólásuk a fővárosban ma este nyolc órakor kezdődő összecsapáson.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy a következő fordulóban, november 16-án, szombaton 17 órakor ismét hazai környezetben, a felújított Fabó Éva Sportuszodában játszhatnak hazai közönségük előtt, mégpedig egy újabb rangadón, mivel a Ferencváros érkezik Dunaújvárosba. 

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.