Rangadóval avatják az uszodát

Szárszó Lajos - 2019. november 15. 13:09

A DUE-Maars Graphics női vízilabda csapata hazai medencében, a felújított Fabó Éva Sportuszodában fogadja szombaton délután öt órától a Ferencváros együttesét.

A közmondás igaz a következő női vízilabda OB I-es mérkőzés előtt is, hiszen mindenhol jó, de legjobb otthon! Ugyanis a Fabó Éva Sportuszoda felújítása miatt több, mint egy éves kihagyás után ismét itthon láthatjuk vízilabdázóinkat. Ráadásul az avató meccsen igazi rangadó vár Mihók Attila csapatára, akik a Ferencváros csapatát fogadják. A rangadó kifejezés akkor is igaz lenne, ha a felek nem lennének olyan nagyszerű formában, mint jelenleg. Mire alapozható mindez? A DUE-Maarsk Graphics csapata zsinórban a 14. mérkőzését nyerte meg, melyből az utolsó a Magyar Bajnokság 7. fordulójában, a BVSC elleni 10-7-es siker volt, melyet az Euroliga csoportjának megnyerése előzött meg.

Kép: DO-archív

A zöld-fehérek formáját pedig az bizonyítja, hogy a legutóbbi fordulóban megszakították a címvédő UVSE három éve tartó győzelmi szériáját! Úgy értek el Kasó Orsiék 12-12-es döntetlent, hogy a címvédő az utolsó pillanatban, Szűcs Gabi 12 másodperccel a vége előtt elért találatával tudott egyenlíteni. Ezzel pedig az FTC nem csak idei veretlenségét tartotta meg, hanem olyat tett, amire majdnem napra pontosan három éve senki sem volt képes a magyar bajnokságban. Utoljára ugyanis 2016. november 16-án vesztett pontot a hazai bajnokságban az UVSE, amikor kikapott a Dunaújvárostól 7-4-re. Ezek alapján pedig biztosak lehetünk abban, hogy szombaton 17 órakor igazán kiélezett, hatalmas csatával avatja az uszodát a DUE, melyre biztosan megtelnek a lelátók.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.