Rossi: Dibusz kezd Uruguay ellen

doszerk - 2019. november 5. 13:10

A Puskás Aréna jövő pénteki nyitómérkőzésén Dibusz Dénes véd majd Uruguay ellen - mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese négy nappal később Walesben játszik sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt.

Az olasz szakember hétfőn a telki edzőközpontban tartott, keretkijelölő sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére elmondta, egyelőre nem akar számokról beszélni, hogy hány helyen változhat majd az együttes a két mérkőzés között, ugyanakkor nem szeretne kísérletezni, mivel az Uruguay elleni összecsapást is rendkívül fontosnak tartja. A tréner kiemelte, az, hogy a stadionavatóra pillanatok alatt elfogytak a belépők, jól mutatja, hogy miért is a futball a legnépszerűbb sportág Magyarországon, ez pedig személyesen hatalmas felelősséget jelent neki, hiszen ezen a találkozón is jó eredményt várnak tőle. Hozzátette, ennyi néző előtt játékosként már lépett pályára, edzőként viszont még nem volt része olyan hangulatban, ami a közel 68 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában várható majd.

A keret egyik meglepetése az újonc Nagy Zsolt beválogatása, a Puskás Akadémia védőjéről Marco Rossi azt mondta, hogy régóta figyelték már a teljesítményét. Korhut Mihály eltiltás miatt nem léphet pályára Cardiffban, ahol a szélre - Gareth Bale miatt is - mindenképpen kellett gyors és erős játékos. Hozzátette, eredetileg Tamás Krisztiánt szerette volna meghívni, de ő nem állhat most a szakmai stáb rendelkezésére. A sérültekről szólva a szövetségi kapitány megjegyezte, folyamatosan kapcsolatban vannak Kádár Tamással és Willi Orbánnal is, akiknek az állapota napról napra javul, de csak később derül ki, hogy valóban hadra foghatók lesznek-e majd.

Marco Rossi annyit már elárult a stadionavatóval kapcsolatban, hogy ott Dibusz Dénes a Ferencváros bombaformában lévő kapusa fog majd kezdeni, ugyanakkor Gulácsi Péter teljesítményével is rendkívül elégedett. Visszatér a válogatottba a Horvátország és Wales ellen is győztes gólt szerző Pátkai Máté, valamint Gazdag Dániel, aki parádés gólt lőtt a hétvégi fordulóban. Amennyiben a magyar válogatott - az eltiltott Korhut és Kleinheisler László nélkül - nyer Cardiffban, akkor kijut a jövő évi Európa-bajnokságra, amelynek egyik helyszíne a Puskás Aréna lesz.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahely), Kovács István (MOL Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), Vida Máté (Dunaszerdahely)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Al Ittihad), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Roland (Ferencváros), Zsótér Donát (Újpest FC)

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.