Sikeres utánpótlás

spigott - 2019. november 19. 8:03

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Budapesten, a Nyéki Imre uszodában ugrottak medencébe hétvégén a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában. Fiataljaink ezúttal az OSC Újbuda csapataival szemben mérették meg magukat, s mivel a házigazdák nem tartoztak az élmezőnyhöz, elvárható volt a mieinktől a három pont megszerzése.
A serdülők nem is kezdtek rosszul, az első negyedet 4-3-ra megnyerték, ám a másodikban fordítani tudott a vendéglátó, mely a félidei szünethez érve már 7-6-os előnybe került. A térfélcsere után azonban nagyon beleerősítettek serdülőink, akik a harmadik nyolc percben hat gólt szereztek úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, majd a biztonság kedvéért még az utolsó negyedet is megnyerték 3-2-re, így végül magabiztos, 15-9-es sikert aratva léptek fel a bajnoki tabella harmadik helyére.

Kép: DO-archív

Mivel az ifjúsági csapatok azonos pontszámmal álltak a tabellán, így ez a mérkőzés valamivel szorosabbnak ígérkezett, mint a serdülőké, ám a mieink szerencsére esélyt sem adtak ellenfelüknek a győzelemre. Schmidt Tamás együttese ugyanis már az első negyedben háromgólos előnybe került, melyet a folytatásban még növelni is tudott, így a félidőhöz érve már 5-1-re vezetett. A fordulást követően csak egyszer, a negyedik felvonás elején sikerült feljönnie három gólra a házigazdáknak, ám a hajrát is jobban bírták a dunaújvárosi ifik, akik végül minden negyedet megnyerve arattak 12-6-os győzelmet, ám idei harmadik bajnoki sikerük után is csak a tabella kilencedik helyéről várják a bajnokság folytatását.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők
A-HID OSC Újbuda – DFVE 9-15
(3-4, 4-2, 0-6, 2-3)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 6, Jonkl Csenge 4, Erdélyi Hédi 3, Kardos Dominika 1, Széles Édua 1.

Ifjúságiak
A-HID OSC Újbuda – DFVE 6-12
(0-3, 1-2, 2-3, 3-4)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 7, Sümegi Nóra Virág 3, Erdélyi Hédi 2.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.