Sok még a nyitott kérdés!

doszerk - 2019. november 25. 13:31

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia új ügyvezetőjének egyik legfontosabb célja, hogy az akadémia kézilabdázói továbbra is a lehető legjobb körülmények között sportolhassanak.

Az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén Mátyás Gábort, a Dunaferr SE ügyvezető elnökét választották meg a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia új ügyvezetőjének. A sportvezető megbízatása májusig szól, s pénteki bemutatkozó beszédében a közös munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Honlapunk azonban arra is kíváncsi volt, hogy milyen célokkal vág neki az előtte álló időszaknak, s akadémiánk ügyvezetője igyekezett is beavatni minket a rá váró feladatokba.

"A legfontosabb, hogy áttekintsük a gazdasági helyzetet, a szakmai munkát, s a kettőt úgy összefésüljük, hogy a megfelelő szakmai munkához a megfelelő anyagi lehetőségeket hozzárendeljük" - fogalmazott Mátyás Gábor a DKKA honlapján. "Az első számú szempont, hogy ez a rengeteg gyerek, fiatal tehetség továbbra is magas szinten tudjon sportolni, készülni, s emellett persze a felnőtt együttes NB I-es tagsága is kiemelten fontos. Sajnos talán a legrosszabb időpontban vagyunk, hiszen járnak le a szerződések, tárgyalni kellene a hosszabbításokról, ezért ezek prioritást élveznek, az összes kontraktust át szeretnénk tekinteni, de a lényeg, hogy az akadémia továbbra is zavartalanul működjön."

- A város vezetése elkötelezte magát a kézilabda mellett, ez azért ad némi mozgásteret az akadémiának.

- Az, hogy mi volt itt a múltban, azzal én személy szerint nem szeretnék foglalkozni, nem is ez a feladatom. Abban kaptam megerősítést, hogy a következő időszakban minden segítséget meg fogunk kapni gazdasági téren, vagyis a működéshez szükséges biztos anyagi háttér biztosítva lesz. Az biztos, hogy nagyon gyorsan kell cselekednünk, s december közepére tisztán kell látnunk minden tekintetben. Barta Endre alpolgármester pénteken kiemelte, hogy az önkormányzat elkötelezett amellett, hogy a dunaújvárosi sportot, azon belül a női kézilabdát magas szinten támogassa. Amennyiben ez nem így lenne, akkor el kellene gondolkodni a további működésen, de azt gondolom, hogy ez egy stabil alappillér lehet a számunkra a jövőben.

- Tudatos volt az, hogy csak májusig szól a szerződése?

- Én így is kértem, hogy ennyi időre írjuk alá, egy átmeneti időszakot vállaltam, mert azt gondolom, hogy hosszú távon más személyt kell megbízni az ügyvezetéssel. A Dunaferr SE ügyvezető elnökeként nagyon sok a feladatom, emellett vannak más társadalmi szervezetekben is funkcióim, amelyeket szintén el kell látni, van egy családom, s egyébként is úgy vélem, hogy a kettőt együtt túl sokáig nem szabad csinálni, de most ebben az átmeneti időszakban kötelességem segíteni.

- A szerződések áttekintése után lehetnek esetleges személyi változások az akadémián?

- Most mindent annak rendelünk alá, hogy a szakmai munka hatékonyságát, illetve a gazdasági működést optimalizáljuk, ez a legfontosabb, de hogy ezen belül milyen döntéseket hozunk meg, ezt most még nem tudom. Az anyagi források meghatároznak nagyon sok mindent. Az elsődleges célunk az, hogy egyben tartsuk a jelenlegi csapatot, de ha nem sikerül, akkor természetesen a távozók helyére és posztjára igazolnunk kell. Ez azonban még odébb van, ezekről a kérdésekről későbbi egyeztetések, tárgyalások után döntünk majd.

Mátyás Gábor kötelességének érzi, hogy segítsen! (Képek: DO-archív)

- Eddig jobbára a felnőtt csapatról beszéltünk, az utánpótlással kapcsolatban mi az új ügyvezetés elképzelése?

- Hasonlóak a céljaink, ezt a szintet minimum szeretnénk tartani, a létszámot növelni is, mert egyértelmű, hogy az utánpótlás együtteseknél lévő játékosokból szeretnénk majd többeket beépíteni a felnőtt csapatba úgy, ahogy ez eddig is működött.

- Mivel a csarnok felújítása csak májusban, esetleg júniusban kezdődhet el, felmerül a kérdés, hogy addig nem költözik vissza a felnőtt csapat a hazai meccsekre?

- Természetesen felmerült ez az igény is, méghozzá teljesen jogosan, de ez nem rajtam múlik. Úgy gondolom, hogy ez az önkormányzat, mint tulajdonos kompetenciája, az övé a létesítmény, neki van szerződése az üzemeltetővel, ezt nekik kell tisztázniuk. Én személy szerint azt szeretném, ha újra a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játszanánk a bajnoki mérkőzéseket, de nagy kérdés az is, hogy mennyire használható a létesítmény. Tudomásom szerint napsütésben nincs probléma, de abban a pillanatban, ahogy bejön az eső, már akadnak gondok. Sok tehát még a nyitott kérdés, de nyilván a legjobbat szeretnénk kihozni ebből az egészből, ez a legfontosabb.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.