Szoros vereség Debrecenben

Szárszó Lajos - 2019. november 9. 17:55

Hiába nyerte meg az első játékot, négy szettben kikapott Debrecenben a Dunaferr SE röplabda csapata.

A Szolnok elleni kupa, és a MÁV Előre elleni bajnoki győzelmek után ezúttal Debrecenben lépett pályára a férfi röplabda első osztályban a Dunaferr SE legénysége. Tomanóczy Tibor legénységére nehéz összecsapás várt az idei bajnokságban a mieink mögött öt ponttal álló hazaiak ellen, így a jóslatok alapján akár öt szettes meccsre is volt kilátás. Az első szettben pont erre kaptunk megerősítő választ, hiszen azonnal komoly párharc alakult kk. A pontok folyamatosan felváltva estek, igazából egyik fél sem tudott ellépni a másiktól. A végjátékra is egyenlő állással érkeztek a csapatok, így az nagyon izgalmasan alakul alakult. Abban nekünk jött ki jobban a lépés, így az első felvonás a miénk lett (23-25). A folytatásban szinte megismétlődött első játék, már ami a szorosság illette. Fej-fej mellett haladtak a felek, egészen 18 pontig (19-18). Ezt követően a hazaiaknak jött ki jobban a ritmus, és három pontot tettek közé (23-20). Ekkora hátrány próbált meg ledolgozni a Dunaferr (23-21), az azonban nem sikerült, így egyenlített a Debrecen (25-21).

Kép: DO-archív

A harmadik játék mindkét csapat számára fontos volt, mely meg is látszott a komoly koncentrációjukon. Az elején ismét felváltva szerezték pontjaikat a fiúk (3-3), majd, ha egy ponttal is, de sikerült átvenni a vezetést (4-5). Ez azonban nem tartott sokáig, és fordult a kocka (8-6). Sőt, a hazaiak nagyon belelendültek, míg mi megragadtunk ennél az állásnál (11-6). Érhetetlen módon szétesett a csapat, és a hátrány tovább nőtt (13-6). Attól függetlenül, hogy sikerül megszerezni a hetedik pontot, a Debrecen ritmusa nem szakadt meg (17-8). Egy kicsit sikerült kozmetikázni az álláson (18-12), de a végjátékra így is maradt bőven a hazai előnyből (20-15). Ezt ráadásul még tovább növelték a hazaiak, ami azt jelentette, hogy Debrecen fordult előnnyel (25-17). A negyedik szett elejére összekapták magukat fiaink (3-3), akik együtt haladtak a hazaiakkal (6-6). Ekkor kisebb fordulat következett, mivel Fodor Antal együttese két ponttal meglépett (8-6), melyet sikerült tartaniuk (12-10). A folytatásban a hátrány már négy pontosra nőtt (17-13), és azt meg is őrizték a hazaiak (20-16). Nagyon rá kellett volna kapcsolni, hogy legyen esély az ötödik szettre is, ezt azonban Bagicsék meg tudták akadályozni (22-18). Ettől kezdve már csak arra kellett figyelniük, hogy az előnyből legalább kettő pontot megőrizzenek, mely sikerült nekik (25-23), így a meccset 3-1-re nyerték meg.

DEAC SNK Kft – Dunaferr SE 3-1 (23-25, 25-21, 25-17, 25-23)

DEAC SNK Kft: Remete, Hubicska, Árvai, Ádám, Csizmadia, Veres, Budai, Szikszai, Fazekas, Kiss, Bagics, Tóth, Mészáros (liberó), Nagy (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Majoros, Hatvany, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.