Történelmi nap előtt a válogatott

doszerk - 2019. november 11. 13:03

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Mint arról a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja beszámolt, sajtótájékoztatót tartott az Uruguay elleni barátságos, valamint a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó válogatott, melyet Marco Rossi szövetségi kapitány, Dzsudzsák Balázs, valamint Szoboszalai Dominik képviselt a rendezvényen.

– Két olyan mérkőzés előtt állunk, amelyekre más-más okokból különleges összecsapásként tekintünk. Nagyon örültünk volna, ha a Puskás Arénában játszhattuk volna a sorsdöntő mérkőzést, de erről sajnos nem mi döntünk. Az uruguayi csapat világklasszisokból áll, a pénteki mérkőzés mindent egybevetve egy történelmi nap lesz, és mi ehhez megfelelően szeretnénk hozzáállni – fogalmazott Marco Rossi.

A szövetségi kapitány a walesi Eb-selejtező kapcsán elmondta: a keret kialakításakor kényszerpályán mozgott, de mindenkiben bízik, aki pályára léphet a jövő heti mérkőzésen.

– A védelemben rosszul állunk, Kádár Tamás sérült, Korhut Mihály eltiltott, a térdsérüléséből lábadozó Willi Orbán állapotával kapcsolatban pedig egyáltalán nem vagyok derűlátó, így mondhatjuk, hogy vészhelyzet van a védelem összeállítása terén. A kényszer diktálta a keret jelenlegi kialakítását, viszont megvan bennem a maximális bizalom a fiúk iránt, azok iránt is, akik Walesben mutatkoznak be a csapatban. Ismerjük a walesiek erősségeit és a gyenge pontjaikat is, alaposan felkészülünk rájuk, nagyon összpontosítani fogunk a mérkőzésre – így a szövetségi kapitány.

Marco Rossi a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban elmondta: az Uruguay elleni összecsapás egyben Gera Zoltán búcsúmeccse is lesz, de miután a 97-szeres válogatott labdarúgó már több mint egy éve visszavonult és egyáltalán nincs edzésben, közösen abban állapodtak meg, hogy nem lép pályára a találkozón. Ezzel együtt az U21-es válogatott jelenlegi szövetségi edzőjét a kezdés előtt elbúcsúztatják, és a csapat neki ajánlja az Uruguay elleni mérkőzést.

Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Dominik azt emelték ki, hogy hatalmas élmény lesz számukra pályára lépni a Puskás Arénában, de a fejekben már ott van a jövő heti, Wales elleni mérkőzés is.

– Óriási hatása van ránk a stadionnak, tele van energiával a helyszín. Nagyon büszkék vagyunk, hogy kiváló élődök után játszhatunk itt. Szerencsés vagyok, hogy ez a pillanat megadatik számomra. Stadionok terén a világelitbe tartozunk, és nagyon bízom benne, hogy a jövő heti, walesi selejtezőn ki tudjuk harcolni, hogy a pályán is az európai labdarúgás elitjébe kerüljünk – fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

– Az, hogy 19 évesen ebben a stadionban futballozhatok, hatalmas élmény számomra. A stadion hangulatát nem lehet elmondani, ezt érezni, látni kell. Néhány perccel ezelőtt kimentem a pályára, leírhatatlan érzés volt, még üres lelátók előtt is, telt ház előtt felemelő lesz itt játszani. Most elsősorban az Uruguay elleni meccsre készülünk, de igaz, hogy már a Wales elleni mérkőzés is az eszünkbe jut – tette hozzá Szoboszlai Dominik.

(mlsz.hu)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.