A fordulás után ébredt a Kohász

spigott - 2019. december 18. 23:08

Második félidei jó játékának köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Mosonmagyaróvár elleni edzőmeccsen a DKKA felnőtt csapata.

A Mosonmagyaróvár elleni hazai fellépéssel folytatta edzőmérkőzései sorozatát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. György László tanítványai nem a legjobban kezdtek, egymás után három támadásukat is elrontották, s mivel a vendégek nem tették meg ugyanezt, így már a 3. percben 3-0-ra vezetett az ellenfél. Nem sokáig szerencsére, mert védekezése mellett támadójátékát is összekapta együttesünk, mely sorozatban öt gólt szerezve fordított (5-3). A folytatásban felváltva szerezték találataikat a csapatok az edzőmeccshez képest igen kemény csatában, de az utolsó tíz perchez érve még mindig a mieinknél volt az előny (10-9). A hajrában azonban újra jöttek a hibák, több eladott labda, kihagyott helyzet miatt bosszankodhattuk, így a Mosonmagyaróvár nemcsak egalizált, hanem fordított is, s a szünetre 13-11-es vezetéssel vonulhatott.

Miklán Klaudia felvétele!

A második felvonásra látványosan feljavult a Kohász védekezése, valamint támadójátéka is, s egy újabb 5-0-s rohammal sikerült fordítani úgy, hogy az első negyed órában mindössze egyetlen találatot engedélyeztek kézilabdázóink a vendégeknek (16-14). Együttesünk a folytatásban is uralta a meccset, s hiába kért időt Bognár Róbert, tovább nőtt a két gárda közti különbség (20-14). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, s bár a folytatásban valamelyest pontosított játékán a Mosonmagyaróvár, a mieink magabiztosan tartották előnyüket, s végül 28-21-es győzelmet arattak.

György László: - Az első félidőt nem a legjobb mentalitással kezdtük, mintha színházba mentünk volna, nem munkába, de a szünetben rendeztük a sorokat, így a fordulás után látottakkal már elégedettek lehettünk.

DKKA – Mosonmagyaróvár 28-21 (11-13)

A DKKA gólszerzői: Kazai 9, Szekerczés 5, Ferenczy 2, Bouti 2, Szalai 2, Grosch 2, Mihály 2, Triscsuk 1, Nick 1, Sirián 1, Cavlovic 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.