Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 6. (péntek) 11:14 - doszerk

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

A gárdonyis táncosok csoportban, szólóban, duóban és trióban indultak, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert táncpedagógusok vezetésével, tudtuk meg az intézmény beszámolójából. A rendkívül népes kiváló hangulatú versenyen végül több dunaújvárosi siker született. Szólóban Tóth-Varga Bettina produkciója a Kismadár és a rózsafa címmel 3. helyezést érte el, Kun-Gerendás Rebeka Átváltozás című tánca pedig a dobogó 2. fokára állhatott. Kiss Angéla és Theisz Zoé párosa Mikor éjfélt üt az óra című koreográfiája a 4. helyet szerezte meg. Tóth-Varga Bettina és Bornai Andor Márk duója, Kéz a kézben címmel az 5. helyen végzett. Tóth-Varga Bettina, Tóth Lolita és Simon Emília triója, Bűbájos boszorkák címet viselő tánca a dobogó 3. helyére állhatott. Győri Virág, aki iskolánk volt diákja, szintén elindult a versenyen, junior kategóriában, szólóban, Ments ki innen Csernobil című koreográfiája a 2. helyen végzett.

Kép forrása: Gárdonyi iskola

A Megalkuvó macskák című produkció csoport/formáció kategóriában produkció megszerezte az előkelő első helyezést, valamint a szakmai zsűri döntése alapján a mini és gyerek korcsoport összesítésében elnyerte a zsűri egyik különdíját is.

Szerecz Róbert, táncpedagógus elégedetten értékelt a versenyt követően:

- A hangulat nagyon jó volt, a gyerekek izgultak, látván a mezőnyök többi produkcióit. Ismerve a kvalitásukat, mi csak a zsűri döntésén izgultunk. Volt olyan helyezés, amivel nem értettünk egyet, de a legújabb csoportos táncunk, a Megalkuvó macskák eredményének nagyon örültünk. Nem számítottunk arra, hogy különdíjas lesz a koreográfia. Győri Virág, volt diákunk eredménye is fantasztikus, az ő mezőnyében versenyzők igen erősek voltak. Összességében elégedettek vagyunk, mert táncosaink mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Maximális odafigyeléssel és fegyelemmel, szakmai alázattal dolgoznak mindig. Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

A rovat további hírei: Kultúra

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

2020. február 17. (hétfő)

Izgalmas előadással ünnepli a magyar széppróza napját a József Attila Könyvtár: Weiner Sennyey Tibor költő, író Ki nem volt Hamvas Béla? című előadására kedden várják a vendégeket.

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

2020. február 13. (csütörtök)

Idén immár ötödszörre rendezik meg a Vomiting Blood Night  minifesztiválját a Kaptár Music Pubban – micsoda véletlen, az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő házigazda Morhord buliját Valentin napján rendezik!  Yeaaahh!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

2020. február 12. (szerda)

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

2020. február 06. (csütörtök)

Izgalmas kulturális kalandozásra invitálja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet pénteken este – a két kiállítást stílszerűen két programmal búcsúztatják!
 

Népdalosok versenye a Móriczban

Népdalosok versenye a Móriczban

2020. február 05. (szerda)

A Móricz iskola adott otthont a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny területi fordulójának a napokban. A megméretés hangképes összegzése itt!

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

2020. január 27. (hétfő)

Naná, hogy Dunaújvárosban! Felszállt a füst, Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester jelentette be az örömhírt a Szalki-szigeten rendezett tájékoztatón ma délben. MTV CityRocks 2020, Dunaújváros – és hamarosan már lehet is jelentkezni, yeaaahh!

Látogatás Lesznóban: a visegrádi országoknak más jelent a szabadság...

Látogatás Lesznóban: a visegrádi országoknak más jelent a szabadság...

2020. január 27. (hétfő)

Különleges rendezvényen vett részt Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és az általa vezetett delegáció a lengyelországi Leszno városában a napokban. Összeállításunk nemcsak a napokban tett látogatást eleveníti föl, de bemutatja Dunaújváros legfiatalabb, de legaktívabb testvérvárosi kapcsolatát is.