Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

spigott - 2019. december 9. 13:37

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.

Két kispályás labdarúgó tornának adott otthont vasárnap a Dunaújvárosi Sportcsarnok, ahol a 11. Mikulás Kupa mellett a 3. Adventi foci Kupát rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nyolc együttest felvonultató Mikulás Kupa jó alkalmat nyújtott a résztvevőknek arra, hogy a bajnoki szünetben is megméressék magukat, s küzdelemben ezúttal sem volt hiány, mert reggel nyolctól a csoportmeccseken, míg fél egytől háromig a helyosztókon mérték össze egymással erejüket a csapatok. A sportszerű, de nagy csatákat hozó viadalon a Ködi Generál időzítette legjobban a formáját, ugyanis a második helyen zárt csoportkör után már nem hibázott, s az elődöntőben előbb az SZP Asztalost győzte le 4-0-ra, majd a fináléban a Hardferr-Bau gárdája ellen diadalmaskodott 2-1-re, begyűjtve ezzel a Mikulás Kupa első helyét.

Miklán Klaudia felvétele

Eközben a sportcsarnok kistermében az Adventi Kupán mérkőztek meg egymással a gyermekek, ám ezúttal nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az, hogy a Családok Átmeneti Otthonának ifjú lakói a lehető legjobban érezzék magukat ezen a szép vasárnap délelőttön. A szervezők ezúttal is kitettek magukért, s a szeretetteljes légkör mellett több ajándékkal is kedveskedtek a gyermekeknek, akik őszinte örömmel kergették a labdát a végig kiváló hangulatú sportnapon.

A Mikulás Kupa végeredménye és különdíjai

Végeredmény: 1. Ködi Generál Kft., 2. Hardferr Bau Kft., 3. SZP Asztalos SE

Különdíjak
Legjobb játékos: Éliás Zsolt (SZP Asztalos SE)
Legjobb kapus: Elter Zoltán (Hardferr Bau Kft.)
Gólkirály: Kovács Zsolt (Ködi Generál Kft.)
DLSZ+ díj: Markovics Viktor (DVSI)
Miklós István díj: Mágocs Norbert (Hardferr Bau Kft.)

Az Adventi Foci Kupa végeredménye és különdíjai

Végeredmény: 1. Verhetetlen Nyolcak, 2. Állati Menők, 3. Aranycsapat Mini

Különdíjak
DLSZ+ díj: Szilágyi Zsuzsanna
Miklós István díj: Szűcs Vivien

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.