Dunaújváros Hetilap

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 4. (szerda) 9:04 - Öcaline

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

December 3., vagyis a fogyatékkal élő emberek világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere a Városháza „C” szárnyában tegnap délelőtt. Az eseményen Szabó Zsolt egy egyeztető fórum létrehozását jelentette be:
– Olyan egy városháza, egy politikai vezetés arca, ahogyan a társadalom perifériájára szorultakkal bánik. Fogadtam a fogyatékkal élőket képviselő civil szervezetek képviselőit, és abban maradtunk, hogy egy egyeztető fórumot hozunk létre, amelyen a Dunaújvárosban működő érintett civil szervezetek képviselői, valamint a a városvezetés arról folytatnak majd párbeszédet, hogy miként tehetnénk könnyebbé az itt élő fogyatékos emberek életét.
A város koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármestere hozzátette: nem az önkormányzat szeretne diktálni, sokkal inkább az a céljuk, hogy a szervezetek maguk cseréljék ki tapasztalataikat, ezzel segítve egymás munkáját, és ennek révén szakmai alapokon nyugvó párbeszéd, együttműködés alakuljon ki. Szabó Zsolt hangsúlyozta: a fogyatékal élők helyzetének javításával fontos és nagy lépést tehetnek egy élhetőbb, befogadóbb város felé.
 

(Csetnegi L.)

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.