Győzelem a fővárosban

spigott - 2019. december 10. 18:34

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

A junior női kézilabda válogatott ellen lépett pályára kedden este a fővárosban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, melyből hiányzott Micijevic, Szekerczés és Jovovity is, míg Mihály Petra ezúttal a junior válogatottat erősítette. Kézilabdázóink nem kezdtek rosszul, nyolc perc elteltével már 5-1-re vezettek, s még a félidő derekán is tartották négygólos előnyüket (5-9). Az első játékrész második felében azonban sorozatban hagyta ki helyzeteit György László alakulata, mely 10-7-es vezetés után már egyetlen gólt sem tudott szerezni a szünetig, így a juniorok nemcsak egyenlítettek, hanem az utolsó másodpercekben dobott góllal a vezetést is átvették (11-10).

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően egyértelműen támadásban kellett feljavulnia a mieinknek, akik jobban kezdték a második felvonást is, s Triscsuk, valamint Grosch találataival újra magukhoz ragadták a vezetést (14-16). A juniorok gyorsan időt is kértek, ám Stojak védéseivel, illetve Bouti, Triscsuk és Ferenczy találataival tovább növelte előnyét a DKKA, mely a 46. percben már öt góllal vezetett (14-19). A fiatalok ekkor ugyan megtörték tizenkét perces gólcsendjüket, ám a hajrá már nem hozott komoly izgalmakat, mert a mieink magabiztosan tartották négy-öt, olykor hatgólos vezetésüket, s ugyan az utolsó percekben már a junior válogatott is több alkalommal mattolta Stojak kapust, György László együttese végül 24-20-ra megnyerte a találkozót.

Női Junior Válogatott – DKKA 20-24 (11-10)
A DKKA gólszerzői: Triscsuk 8, Grosch 5, Ferenczy 2, Szalai 2, Bouti 2, Kazai 2, Cavlovic 1, Molnár 1, Braun 1.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.