Győzelem és továbbjutás!

spigott - 2019. december 1. 10:57

Hátrányból fordítva, remek utolsó negyeddel aratott 10-8-as győzelmet a spanyol Mediterrani ellen a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az Euroligában.

Szoros vereséget szenvedett házigazda Pireustól szombaton este a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az Euroliga athéni csoportkörében. Mivel a tegnapi forduló második mérkőzésén a mieink által legyőzött Mataro legyőzte a szintén spanyol Mediterranit, ezért a képlet meglehetősen egyszerű volt a mieink számára képlet a mai záró forduló előtt, ugyanis a remélt továbbjutáshoz mindenképpen nyernie kellett az eddigi két meccsét egyaránt elveszítő barcelonai gárda ellen.

Nagy volt tehát a nyomás Mihók Attila gárdáján, de az első negyedben úgy tűnt, hogy megbirkóznak ezzel vízilabdázóink, ugyanis két emberhátrányt is kivédekeztek a meccs elején, majd Huszti Vanda révén a vezetést is sikerült megszerezniük a 4. percben. Jól működött a mieink védekezése ekkor, ráadásul Garda rögtön az első fórból betalált, így az első negyed vége előtt nem sokkal 2-0-s előnynek örülhettek az egyetemisták. A játékrész utolsó perce azonban nem sikerült a legjobban, mert huszonhat másodperc alatt két gólt is szereztek a spanyolok, így az első szünetre 2-2-es állással vonultak a felek.

Kép: DO-archív

A második nyolc percet ismét jobban kezdték ellenfelüknél vízilabdázóink, mert egy kivédekezett hátrány után Garda váltott gólra egy ötméterest, majd Vályi Vanda vette be a spanyol válogatott Rutgers kapuját, ám az ellenfél csak nem akart leszakadni, s a 14. percben ismét egalizálni tudott (4-4). A felvonás hajrájában ugyan kétszer is emberelőnyben játszhattak a mieink, ám egyik lehetőséggel sem tudtak élni, így bőven ígért még izgalmakat a folytatás. Főleg úgy, hogy a térfélcsere után a spanyolok a vezetést is átvették, s bár ötödik góljukra Garda azonnal válaszolt, a folytatásban csak nem sikerült visszaszerezni az előnyt. A védelmek ugyanis mindkét oldalon remekeltek az egyre keményebb csatában, így egészen a negyed hajrájáig nem tudott betalálni egyik csapat sem. A játékrész utolsó előtti percében sajnos a Mediterrani törte meg a hosszú gólcsendet, s mivel utolsó támadásukat elrontották a mieink, így a spanyolok 6-5-ös vezetésével kezdődött az utolsó felvonás.

Kép forrása: DFVE-facebook

Melyet parádésan kezdtek az egyetemisták, mert Gurisatti mindössze tizenkilenc másodperc elteltével egyenlített, majd a remekül játszó Garda duplázott alig egy perc alatt, így a 27. percben már 8-6-ra vezetett Mihók Attila csapata. Ennek sem örülhettünk azonban túl sokáig, mert Horváth harmadik kiállítása alatt Espar hozta fel egyre a vetélytársat, majd Tarrago talált be egyenlő létszámban, ismét kiegyenlítve ezzel az állást (8-8). Garda Krisztina keze szerencsére nem remegett meg, s egy újabb sikeres büntetővel visszavette az előnyt együttesünk, mely előbb két spanyol támadást is kivédekezett, majd Gurisatti góljával az utolsó előtti percben ismét meglógott kettővel a Mediterranitól (8-10). Az utolsó percben kettős emberhátrányba kerültek a mieink, ráadásul Ziegler és Garda is kipontozódott, de sikerült megúszni kapott gól nélkül a kritikus időszakot, így vízilabdázóink végül 10-8-as győzelmet aratva jutottak tovább csoportjukból.

A nap utolsó mérkőzésén a Mataro még befoghatja együttesünket, valamint a szintén hat ponttal álló házigazda Olympiacost, ám az egymás elleni mérkőzések gólarányában a mieink állnak a legjobban, vagyis a görögök és a spanyolok rangadója már csak arról dönthet, hogy csoportja első, vagy második helyén jut tovább csapatunk a legrangosabb európai kupasorozatban.

CE Mediterrani – DUE-Maarsk Graphics 8-10 (2-2, 2-2, 2-1, 2-5)
Gólszerzőink: Garda 6, Gurisatti 2, Vályi 1, Huszti 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.