Győzelemmel zárná az évet a DKKA

spigott - 2019. december 28. 11:32

A két pont megszerzésének reményében várja idei utolsó bajnokiját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Közel két hónap után játszik ismét tétmérkőzést a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely vasárnap este a Szent István SE elleni szekszárdi találkozóval folytatja a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. György László tanítványaira annak ellenére sem vár könnyű feladat, hogy ellenfelük az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán, ugyanis a fővárosiak a legutóbbi fordulókban két bravúrt is bemutattak azzal, hogy előbb a váciaktól, majd a Békéscsabától raboltak pontot. Nagyon oda kell tehát figyelnie játékosainknak a vasárnap esti összecsapáson, ám mint azt szakvezetőnk elárulta, a napi kemény munkának, illetve a közelmúltban lejátszott edzőmeccseknek hála egyre javuló formában várják kézilabdázóink a naptári év utolsó bajnokiját.

Kép: DO-archív

- Egy hét hetes szünet volt ugye most a bajnokságban, s bár ezalatt jutott egy kis pihenő a csapat tagjainak, azért az időnk nagyobbik részét munkával töltöttük, hiszen a napi edzések mellett több edzőmérkőzést is játszottunk. Jól és hasznosan telt el ez az időszak, elsősorban támadójátékban szerettünk volna előrébb lépni, s ugyan több betegség, apróbb sérülés is hátráltatott minket, illetve a korosztályos válogatottjaink mellett a szerb felnőtt válogatottal a világbajnokságon szereplő Jovovity Jovanára sem számíthattunk egy ideig, mégis úgy gondolom, hogy sikerült elvégeznünk azt a munkát, amit elterveztünk. Ahogy haladtunk előre a felkészülési mérkőzéseiben, egyre jobb formát mutattunk, ez szintén nagyon fontos volt számunkra, s mindenképpen biztató jel a ránk váró tétmeccsek előtt. A Szent István SE ellen is egy nagyon fontos találkozó vár ránk vasárnap. Nem szabad abból kiindulnunk, hogy vetélytársunk a tabella utolsó helyén áll, mert a Szent István SE három fordulóval ezelőtt nagyon megszorongatta a fehérváriakat, majd a Váctól és a Békéscsabától is pontot lopott, vagyis a kezdeti nehézségek után felvette az NB I ritmusát, s egyértelműen beleerősödött a mezőnybe. Éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy a csapat minden tagja tisztában legyen azzal, hogy mit kell tennie a győzelemért, s ezt az első perctől az utolsóig meg is valósítsa. Micijevicre továbbra sem számíthatunk, de a többiek elszántan, s a győzelemben bízva várják a találkozót.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.