Győzelemmel zárt a DPASE

spigott - 2019. december 1. 17:57

Második félidei pontosabb játékának köszönhetően aratott 2-1-es sikert a Kelen SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A téli szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzését játszotta ma délután négy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely az NB III Közép Csoportjának utolsó előtti helyén szerénykedő Kelen SC-t látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban.

Mivel a két gárda augusztusi mérkőzését a mieink nyerték 2-0-ra, így Lőrincz Emil csapata ezúttal is esélyesként várta a kezdést, még annak ellenére is, hogy az utóbbi hetekben finoman szólva sem mutatta a legjobb arcát együttesünk. Elképzelhető, hogy a közelmúlt eredményei miatt, de mai mérkőzés első félideje sem hozta azt a bátor játékot, amit a hazai drukkerek reméltek, mert hiába vette át hamar a kezdeményezést a DPASE, igen sok volt a hiba a mieink játékában. Az első fél órában talán a vendégek egyik szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt, ám Kiss Gábor kísérlete a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. a félidő hajrájára viszont beszorította ellenfelét együttesünk, mely leginkább busa révén veszélyeztetett, ám hiába próbálkozhatott a hazaiak hetese kétszer is kecsegtető helyzetből, sajnos egyszer sem talált célt, így a szünetre gól nélküli állással vonultak a csapatok.

Kép: DO-archív

A második felvonásra egy jóval motiváltabb dunaújvárosi gárda futott ki a gyepre, s ennek szerencsére igen hamar meg is lett az eredménye, mert alig kétpercnyi játékot követően Busa szerezte meg a vezetést együttesünknek, majd az első negyed óra végén ismét ő volt eredményes, így kényelmes előnyből menedzselhették az utolsó fél órát Lőrincz Emil tanítványai (2-0). Pontosabban csak menedzselhették volna, mert egy igen komoly védelmi hiba után Koós gyorsan szépíteni tudott, s a gól fel is hozta a vendégeket, akik egymás után vezették veszélyes támadásaikat, de Pokorni eszén szerencsére nem tudtak ismét túljárni (2-1). A túloldalon Bíró előtt adódott egy nagy, valamint egy kisebb lehetőség, ám itt is a kapus nyerte a párbajokat, így egészen a lefújásig teljesen nyílt maradt a meccs. Próbálkozott, jött előre a vendégcsapat az utolsó percekben, de már nem talált fogást a mieinken, így ha némi izgalmak után, de sikerült itthon tartani a három pontot, így a Dunaújváros PASE labdarúgói a hatodik helyről várják a bajnokság tavaszi folytatását.

DPASE – Kelen SC 2-1 (0-0)

DPASE: Pokorni – Kis, Busa, Bíró, Horváth, Csendes, Beszterczei, Puskás, Hompót, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Kelen SC: Haála – Egyed, Módly, Zsiborás, Rőthy, Kasza, Balogh, Könczey, Koós, Nagy, Kiss. Vezetőedző: Harmati Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.