Dunaújváros Hetilap

Hankook: abronccsal segítettek a mindennapok hőseinek!

Öcaline - 2019. december 18. 11:06

Gyermekmentő szolgálatok, tűzoltó egyesületek, mozgáskorlátozottakat segítő alapítványok – csak néhány példa a támogatott szervezetek közül, amelyek járműveire a Hankook egyedülálló Abroncsadományozási Programja keretében idén is vadonatúj prémium abroncsok kerülhettek. Összegzés a hajtás után!

Idén is szép sikerrel ért véget a Hankook nemzetközi viszonylatban is jelentős Abroncsadományozási Programja, áll a város határában üzemelő gyár friss közleményében. Az ország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezésének eredményeként 2019-ben a vállalat

több mint 2300 gumiabroncsot adott át,

ezzel támogatva több száz civil szervezet mindennapi munkáját. Az idén immár nyolcadszorra rendezett országos akció lezárásaként a Hankook három kisorsolt szervezet számára házhoz szállította, mi több, fel is szerelte az új garnitúrákat!
A Hankook Tire Magyarország Kft. hazánkban egyedülálló kezdeményezése keretében az abroncsgyártó idén is olyan közhasznú alapítványoknak, egyesületeknek és nonprofit szervezeteknek  nyújtott segítséget, amelyek – a mindennapok hőseit mozgósítva – tevékenységükkel a társadalom számára fontos, sokszor életmentő feladatokat látnak el. 
A pályázati időszak lezárultával a Hankook összesen 237 regionális, továbbá három országos szervezet számára adományozott abroncsokat. Az összegzésből kitűnik: a nyár elején meghirdetett felhívásra idén is több száz pályázat érkezett. Mint minden évben, az idei támogatottak között is számos nagycsaládosokat segítő, betegeket gondozó, tűzoltó, mentő és polgárőr egyesület található. A lokális és/vagy térségi szerepet vállaló civil szervezetek mellett természetesen

a kiemelt fontosságú feladatokat ellátó

országos intézmények – így az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága – is szerepelnek a nyertesek hosszú listáján. 
Az akció kapcsán Juhos Attila, a Hankook Tire Budapest Kft. értékesítési igazgatója kiemelte, nagy örömükre szolgál, hogy idén is támogathatták a civil szervezetek munkáját:
– Ők azok, akik sokszor igen nehéz körülmények között mindannyiunk számára nélkülözhetetlen feladatokat látnak el. Valamennyi támogatott szervezet közös vonása, hogy munkájuk elengedhetetlen része a mobilitás, ezért a jó szándék mellett felelősségünknek érezzük, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a biztonságos közlekedésükhöz!

A vállalat emellett idén rendhagyó módon három szervezetet sorsolt ki, amelyeknek egy személyes látogatás alkalmával nem csupán házhoz szállították, de fel is szerelték helyben az új gumikat. A sorsolás nyertesei – a budapesti székhelyű Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány, a szintén fővárosi Civitan Club Budapest-Help Egyesület és a balassagyarmati Cserhát Különleges Mentőcsoport – örömmel fogadták a felajánlást, és járműveikre még a komoly fagyok beállta előtt felkerültek a kiváló minőségű és biztonságos abroncsok. 

(Archív fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.