Időjárás: esős hétfő után változékony, de enyhe idő

Öcaline - 2019. december 9. 11:41

A tél első támadása után enyhébbre fordul térségünk időjárása a következő napokban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint; ma még esőre, majd változékony, de az évszakhoz mérten enyhe periódusra készülhetünk.

"Esős nyitány, változékony folytatás!" – ezzel a beköszöntéssel kezdte heti prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. A mai prognózist már a bőrünkön is tapasztaljuk: erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre többfelé ered el az eső – egyes térségekben (főleg északkeleten) ónos eső is előfordulhat. A téli napok után enyhülés kezdődik: nap közben 5-10 fokos értékeket mérhetünk – igaz, az ország északi, északkeleti régióiban még fagypont körül marad a hőmérséklet.
A friss modellek szerint kedden az erős, helyenként viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet – nap közben 6 fok körüli értékeket mérhetünk. Változik a kép szerdán is, a reggeli párás, ködös időszak után végre többórás napsütésre van kilátás. Eső nem lesz, a hűvös, helyenként fagyos reggel után délutánra 6-7 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.
A hét közepétől újabb csapadékzóna érheti el térségünket: csütörtökön borult idő valószínű, többfelé esővel – előfordulhat szitálás, sőt, a magasabban fekvő tájakon havazhat és havas eső is kialakulhat. Reggel gyengén fagyhat, míg nap közben 2-5 fok között várható a maximum. A középtávú előrejelzések specialistája szerint pénteken és a hét végén is változékony, csapadékos időnk lehet – nagy területen válik újra intenzívvé a légmozgás, elsősorban déli szélre készülhetünk, és nap közben 5-6 fokos értékeket mérhetünk.

A tél első masszív támadása már a múlté – de azt nem merem állítani, hogy barátságos hetünk lesz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta fotója)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

2024. ápr. 14.

A mezőgazdaságban használt járművek és gépek hatalmas terhelésnek vannak kitéve a mindennapokban. Folyamatos, egész napos használat, amely során akár több tonnát is meg kell mozgatni a monstrumoknak. (X)