Időjárás: kemény reggeli fagyok, napos napok

Öcaline - 2019. december 30. 9:34

Reggelente hideg, nap közben napos, száraz időt ígér a következő napokra a DO meteorológiai szakértője. Eső nem várható, de a szél gyakran erős, néha viharos is lehet. Évzáró prognózis a hajtás után!

Hajnalonta csípős hideg, nap közben fagypont körüli érték – körülbelül így summázható az előttünk álló napok időjárása, írta szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője.
Előrejelzése szerint ma is

többórás napsütésre, kevés fátyolfelhőre

számíthatunk – csapadék nem lesz, de harap a hideg: reggel -12 és -4, délután 0-5 fok között alakul a hőmérséklet országszerte. Szilveszter napján változóan felhős idő várható, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Melegfronti hatás érvényesül, megerősödik az északnyugati szél, 2-7 fok közé enyhül a levegő. Figyelem, fontos: a kihűlésveszély miatt is vigyázzunk a szabadtéri murikon magunkra és a kapatos bulistákra; hideg lesz, éjfélkor -2 fok körüli értékekkel számolhatunk!
A friss modellek szerint újév napján az erős, olykor viharos szél hatására csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik – esetleg futó hózápor fordul elő, de megmaradó hóra nem számíthatunk, hiszen nap közben 3-6 fok közötti csúcsok lesznek.
A hét közepétől

tovább enyhül az idő,

a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön reggel párás, ködös lesz a levegő, és nap közben is változóan felhős marad az ég. Csapadékra ezzel együtt továbbra sem kell számítani – 2-9 fok közötti értékeket mérhetünk.
A hét utolsó napjaiban is marad az évszakhoz mérten enyhe idő: a hajnali fagyok után péntektől vasárnapig változóan szeles, esetenként gyengén felhős, de többnyire derült, napos idővel számolhatunk – délutánonként 3-4 fokos értékek lehetnek.

2020 első hete időjárási szempontból nem a mozgalmasságról szól!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)