Időjárás: kemény reggeli fagyok, napos napok

Öcaline - 2019. december 30. 9:34

Reggelente hideg, nap közben napos, száraz időt ígér a következő napokra a DO meteorológiai szakértője. Eső nem várható, de a szél gyakran erős, néha viharos is lehet. Évzáró prognózis a hajtás után!

Hajnalonta csípős hideg, nap közben fagypont körüli érték – körülbelül így summázható az előttünk álló napok időjárása, írta szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője.
Előrejelzése szerint ma is

többórás napsütésre, kevés fátyolfelhőre

számíthatunk – csapadék nem lesz, de harap a hideg: reggel -12 és -4, délután 0-5 fok között alakul a hőmérséklet országszerte. Szilveszter napján változóan felhős idő várható, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Melegfronti hatás érvényesül, megerősödik az északnyugati szél, 2-7 fok közé enyhül a levegő. Figyelem, fontos: a kihűlésveszély miatt is vigyázzunk a szabadtéri murikon magunkra és a kapatos bulistákra; hideg lesz, éjfélkor -2 fok körüli értékekkel számolhatunk!
A friss modellek szerint újév napján az erős, olykor viharos szél hatására csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik – esetleg futó hózápor fordul elő, de megmaradó hóra nem számíthatunk, hiszen nap közben 3-6 fok közötti csúcsok lesznek.
A hét közepétől

tovább enyhül az idő,

a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön reggel párás, ködös lesz a levegő, és nap közben is változóan felhős marad az ég. Csapadékra ezzel együtt továbbra sem kell számítani – 2-9 fok közötti értékeket mérhetünk.
A hét utolsó napjaiban is marad az évszakhoz mérten enyhe idő: a hajnali fagyok után péntektől vasárnapig változóan szeles, esetenként gyengén felhős, de többnyire derült, napos idővel számolhatunk – délutánonként 3-4 fokos értékek lehetnek.

2020 első hete időjárási szempontból nem a mozgalmasságról szól!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!