Jövőre újra megpróbálják!

spigott - 2019. december 5. 12:46

Nem sikerült a feljutás, így jövőre is az NB III-ban szerepelnek a Dunaújvárosi Darts Club együttesei.

Nagy feladat várt hétvégén a Dunaújvárosi Darts Club sportolóira, ugyanis Budapesten, a Lurdy Házban rendezték meg a csapatbajnokság rájátszását, melyen az NB III-as mezőny hatvannyolc csapata közül a legjobb tizenhat döntötte el azt, hogy jövőre ki folytathatja a küzdelmeket a másodosztályban. A résztvevők között volt a dunaújvárosiak egyik csapata is, mely a Hováth Gergely, Kertész Péter, Molnár András, Gévai Péter, Kovács Árpád, Körmendi Mihály, Baranyai Norbert összeállításban vágott neki a tornának, s arról, hogy miként szerepeltek a megméretésen, Körmendi Mihály, DDC elnöke számolt be honlapunknak.

- A résztvevő tizenhat csapatot négy csoportba osztották be a szervezők, így mi a Tököl, a Pécs és a Veszprém együtteseivel mérkőztünk meg a viadal első körében. A Tökölt és a Veszprémet egyaránt 9-6-ra vertük meg, míg a pécsiekkel 8-8-as döntetlent játszottunk, így a második helyen jutottunk tovább a csoportból. Az egyenes kieséses szakaszban a Mátraterenye volt az ellenfelünk, tőlük azonban sajnos 9-4-re kikaptunk, így véget ért számunkra a verseny, melyet végül az ötödik helyen fejeztünk be, s mivel az NB II-be csak az első két helyezett jutott fel, ezzel eldőlt, hogy jövőre is az NB III-ban indulunk.

Kép: DO-archív

Nagyon fárasztó verseny volt, főleg úgy, hogy a szervezésben azért akadtak hiányosságok. Nem volt sajnos ülőhely, a meccsek között nem lehetett pihenni, nagyon kellemetlen volt, de ezt jeleztem a szövetség felé, s ígéretet kaptam arra, hogy kivizsgálják, miért történt ez így. Természetesen szomorúak voltunk, de azt tudni kell, hogy az NB III-ban összesen hatvannyolc csapat szerepel, ezek közül tizenhat jutott be a rájátszásba, s közülük mindössze kettő jutott tovább, szóval, ha ezt vesszük, akkor lényegesen nehezebb feljutni a tizenhat csapatos másodosztályba, mint kiesni onnan. Ezzel együtt szépen szerepeltünk idén, hiszen ez volt a második évünk itt, de maximalisták vagyunk, szerettünk volna osztályt váltani. Feladni persze nem fogjuk, jövőre még erősebb csapatot állítunk össze, s azzal vágunk neki a 2020-as évnek, melyben szintén négy együttessel veszünk majd részt a steel szakágban, de két csapatot indítunk majd a soft szakágban is.

Körmendi Mihály elmondta még, hogy most vasárnap még egy évzáró páros versenyt szerveznek az MMK aulájában, ahova már 39 páros jelezte részvételét, de túl sokat nem pihennek ezt követően sem, mert januártól már újra több viadalon bizonyíthatják felkészültségüket.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.